Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
18. avgust
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineJagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i da pratite nekoliko trikova, da biste mogli da servirajte savršeno skuvano jagnjeće meso....
15. jun
Kotlet lososa u rerniIzvadite i ispecite lososa u plehu koji ste prethodno podmazali maslinovim uljem.
Po želji možete kotlet od lososa iz rerne namazati u rerni sa malo maslaca, tako da postane rumeniji....
06. feb.
Fileti lososa u umakuKuvajte losos u umaku oko 3 minute i izvadite iz tiganja. Umak začinite solju i biberom. Dodajte naseckani peršun i promešajte.
Poslužite losos i prelijte umakom po lososu....
25. januar
Fileti lososa u rerni1. Kora pomorandže se narenda, a sok se iscedi. Može takođe da se koristi limun ili limeta.
2. File se opere, očisti od ljuski i koštica, nakon toga se preliva sokom od pomorandže.
3. Marinira se 30 minuta u frižideru...
06. jun
Losos a la alikantinaLosos izvadite 20 minuta pre serviranja, posolite i ispecite. Poslužite sa kriškama limuna....
20. sep.
Losos na tiganjuServirajte losos na tiganju, blago posut iseckanom mirođijom i sa garnirungom od povrća ili krompira....
17. januar
Losos sa pomorandžamaDodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane).
Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
08. feb.
Losos na pločiLosos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu!
Prijatno!...
01. feb.
Losos u rerniZačinite ih solju i biberom i odozgo stavite začinjene kotlete lososa i pospite s malo mirođije.
Prelijte s 2 kašike maslinovog ulja, stavite aluminijumsku foliju preko posude za pečenje....
19. dec.
Salata od lososa i pirinčaLosos se iseče na parčiće.
Jaja i krastavac se seku na kocke.
Pirinač se pomeša sa lososom, jajima i krastavčićem, dodaje se majonez i sve se promeša....
25. okt.
Kotleti od lososa u rerniSipajte i malo tople vode (oko 100 ml), kako bi losos ostao sočan tokom pečenja....
17. mart
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Kotleti lososa na pariOdaberite kategoriju - riba losos. Stavite korpicu u šerpu.
Program će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu....
13. okt.
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Saveti za bolju pripremu roštiljaEvo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu.
1. Na gas ili na ugalj?...
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribeAko postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga.
Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
13. avgust