Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj. - Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i da pratite nekoliko trikova, da biste mogli da servirajte savršeno skuvano jagnjeće meso....
Kotlet lososa u rerniKotlet lososa u rerni
06. feb.
Izvadite i ispecite lososa u plehu koji ste prethodno podmazali maslinovim uljem. Po želji možete kotlet od lososa iz rerne namazati u rerni sa malo maslaca, tako da postane rumeniji....
Fileti lososa u umakuFileti lososa u umaku
25. januar
Kuvajte losos u umaku oko 3 minute i izvadite iz tiganja. Umak začinite solju i biberom. Dodajte naseckani peršun i promešajte. Poslužite losos i prelijte umakom po lososu....
Fileti lososa u rerniFileti lososa u rerni
06. jun
1. Kora pomorandže se narenda, a sok se iscedi. Može takođe da se koristi limun ili limeta. 2. File se opere, očisti od ljuski i koštica, nakon toga se preliva sokom od pomorandže. 3. Marinira se 30 minuta u frižideru...
Losos a la alikantinaLosos a la alikantina
20. sep.
Losos izvadite 20 minuta pre serviranja, posolite i ispecite. Poslužite sa kriškama limuna....
Losos na tiganjuLosos na tiganju
17. januar
Servirajte losos na tiganju, blago posut iseckanom mirođijom i sa garnirungom od povrća ili krompira....
Losos sa spanaćemLosos sa spanaćem
16. januar
Staviti filete lososa na spanać i poslužiti toplo sa sosom po izboru....
Losos sa pomorandžamaLosos sa pomorandžama
08. feb.
Dodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane). Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
Losos na pločiLosos na ploči
01. feb.
Losos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu! Prijatno!...
Losos na roštiljuLosos na roštilju
03. januar
Poslužite lososa na roštilju uz prilog od prženog kropmira....
Losos u rerniLosos u rerni
19. dec.
Začinite ih solju i biberom i odozgo stavite začinjene kotlete lososa i pospite s malo mirođije. Prelijte s 2 kašike maslinovog ulja, stavite aluminijumsku foliju preko posude za pečenje....
Salata od lososa i pirinčaSalata od lososa i pirinča
25. okt.
Losos se iseče na parčiće. Jaja i krastavac se seku na kocke. Pirinač se pomeša sa lososom, jajima i krastavčićem, dodaje se majonez i sve se promeša....
Kotleti od lososa u rerniKotleti od lososa u rerni
17. mart
Sipajte i malo tople vode (oko 100 ml), kako bi losos ostao sočan tokom pečenja....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Kotleti lososa na pariKotleti lososa na pari
13. okt.
Odaberite kategoriju - riba losos. Stavite korpicu u šerpu. Program će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Ako postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga. Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
Keto losos sa brokolijemKeto losos sa brokolijem
14. okt.
Keto losos sa brokolijem veoma dobro ide uz povrće na roštilju....
Losos u Insant PotuLosos u Insant Potu
12. nov.
Losos u Instant Potu je veoma ukusan....