Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sočivo u multikukeruStavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat.
Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
15. dec.
Vrste sočiva. Sve o sočivuSočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu.
1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
22. januar
Sočivo u krok potuSočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije.
Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
02. april
Crveno sočivo u multikukeruGozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno!
Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
11. nov.
Sočivo u ekspres loncuNatopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun.
Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
06. okt.
Sočivo sa kobasicomSočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva.
Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
19. jul
Sočivo sa pivomOstavite tako da se potpuno skuva sočivo.
Napravite zapršku tako što ugrejete ulje, propržite brašno i alevu papriku, nakon toga sipajte u sočivo i promešajte.
Servirajte toplu....
03. jul
Sočivo sa zaprškomGotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta.
Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
29. nov.
Sočivo sa spanaćemDodaje se sočivo i sipa se voda.
Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla.
Za to vreme se dinsta spanać, nakon čega se dodaje u sočivo....
03. januar
2
Sočivo u rerni sa kobasicomServirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk....
25. april
Crveno sočivo u orijentalnom stiluKada omekšaju, dodajemo sočivo i ostavljamo da se krčka dok se ne skuva.
Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta....
23. feb.
Dedino sočivo u glinenoj đuvečariSipajte povrće u sočivo u sipajte sve u đuvečaru.
Stavite u rernu sočivo u đuvečari i kuvajte dok ne omekša. Pospite peršunom i isečenim belim lukom....
25. mart
Sočivo u rerni sa jajimaKuvamo dok se sočivo ne zgusne (dok ne uoije dobro bujon).
Nakon toga prebacujemo sočivo u posudu za pečenje i prelivamo umućenim jajima sa svežim mlekom....
27. maj
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni.
Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....
03. januar
Sočivo sa aromatičnim začinimaDodaje se i sočivo i dolivaju se 3-4 šolje vode. Ostavlja se da s kuva oko 20-25 minuta. (Sočivo treba da se kuva bez soli, jer će se usporiti proces kuvanja, so se dodaje posle.)...
30. sep.
Ekspresno sočivo sa pečurkamaZove ekspresno sočivo zato što se skoro svi sastojci stavljaju zajedno u ekspres lonac i samo kuvanje oduzima malo vremena.
Sočivo operemo i stavljamo u ekspres lonac....
05. mart
Posno sočivo sa povrćemPotopite sočivo na bar 12 sati u posoljenoj vodi. Operite ga i skuvajte u čistoj vodi. Nakon toga ocedite.
Dok se sočivo kuva, oljuštite patlidžan, isecite ga na kriške, posolite i ostavite da odstoji bar 15 minuta....
09. januar
Sočivo na indijski načinSočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom.
Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija....
18. jun
Sočivo na švedski načinSočivo se kuva u bujonu.
Vri oko 15 minuta, dodaje se izdinstano povrće, paradajz, začini po ukusu i ostavlja se na vatri još 15 minuta....
07. jun
Vegansko sočivo sa vinom Potopite sočivo u crno vino i ostavite u frižideru 12 sati (preko noći).
Ocediti sočivo od vina (ne bacajući ga) i prokuvajte ga sa bujonom. Dodajte 1-2 šoljice vina i lovorov list u supu....
25. dec.
Sočivo sa dimljenom kobasicomDodajemo sočivo, paradajz, pileći bujon i lovorov list, mešamo dobro da se pomešaju.
Ostavljamo da provori, nakon toga smanjujemo vatru i ostavljamo da se krčka dok sočivo ne omekša - oko 1 sat....
30. okt.
Sočivo na grčki načinČim omekšaju dodajte začine po ukusu i dodate povrće u sočivo.
Promešajte, prelijte sa malo sveže ceđenog soka od limuna i servirajte porciju sočiva na grčki način....
23. april