Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve koristi lucerkeSve koristi lucerke
29. avgust
Ona je nezamenjiv izvor hlorofila, estrogena, saponina, šećera, pigmenata, skroba, biotina, alkaloida, enzima i mnogih drugih korisnih materija, zato nije čudno što može da se koristi sa jednakim uspehom za mnoge različite...
Elaginska kiselina - sve koristiElaginska kiselina - sve koristi
14. nov.
Za poređenje koriste jagode (Baštenske jagode Fragaria ananassa)....
Tahini od susama - sve koristiTahini od susama - sve koristi
13. nov.
Koristi tahinija od susama za zdravlje sastoje se i u bogatstvu minerala fosfora, magnezijuma, kalijuma i lecitina. Metionin u susamu je koristan za detoks jetre kod čoveka....
Bosvelija - sve koristi indijskog tamjanaBosvelija - sve koristi indijskog tamjana
24. avgust
Međutim, srećom možemo da je koristimo u obliku dodatka ishrani. Ona je moćno lekovito sredstvo sa brojnim svojstvima i koristima za organizam, dobro poznata indijskoj medicini ajuverda....
Sve koristi kore od vrbeSve koristi kore od vrbe
19. jul
Koje su koristi od kore vrbe?...
Sok od celera - sve koristiSok od celera - sve koristi
15. januar
Po mišljenju nekih stručnjaka, dobro ih je prethodno potopiti u vodu nekoliko minuta, ali bez obzira na to kako se odlučite, sok od celera ima brojne koristi za zdravlje ljudi. Evo koje su to koristi....
Kombinacija đumbir, med, limun - sve koristiKombinacija đumbir, med, limun - sve koristi
14. dec.
Kod kombinovanja đumbira, meda i limuna njihova korisna svojstva se jačaju nekoliko puta, što je posebno korisno ukoliko je na primer vaš imuni sistem slab ili pak papite od preterane težine....
Lovorovo ulje - sve koristi i primenaLovorovo ulje - sve koristi i primena
21. jul
Korisno dejstvo lovorovog ulja obuhvata mnoge oblasti. Ono se koristi kao instrument aromaterapije za rešavanje menatlnih i emocionalnih problema. Njegova duboka aroma relaksira i vraća mir i bodar duh....
Mravlja kiselina - sve koristi i upotrebeMravlja kiselina - sve koristi i upotrebe
01. avgust
Mravlja kiselina se koristi za pripremu različitih terapeutskih i profilaktičkih masti i krema. Takođe se široko koristi u pripremi lekova za lečenje zglobnih bolesti, reumatizma, išijasa....
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena - sve koristi i upotreba
09. januar
S obzirom na brojna korisna svojstva, lišće rena do danas je veoma popularno, koristi se ne samo u kulinarstvu, već i u narodnoj medicini za niz zdravstvenih tegoba....
Sok od sirove bundeve - sve koristiSok od sirove bundeve - sve koristi
10. nov.
Svima poznata i omiljena hrana tokom jeseni i zime je bundeva, a većina ljudi je svesna njenih brojnih koristi za zdravlje....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Ako testo ne koristite odmah, stavite ga u frižider odmah nakon što ste ga umesili. Možete ga čuvati do 3 dana....
Đumbir i kurkuma - sve koristi čudotvorne kombinacijeĐumbir i kurkuma - sve koristi čudotvorne kombinacije
04. okt.
Što se tiče korisnih svojstava mlevenih začina, oni nisu manje korisni i dragoceni za zdravlje i održavanje imuniteta....
Kuvanje na pari - sve koristi za zdravljeKuvanje na pari - sve koristi za zdravlje
29. jun
Koje su sve koristi za zdravlje od kuvanja na pari? Pripremljeni na ovaj način, sastojci sačuvaju sva svoja korisna svojstva, pošto su obrađeni samo uz pomoć pare. Oni čuvaju mineralne soli i ne upijaju vodu....
Zamena ugljenih hidrata i masti - sve koristiZamena ugljenih hidrata i masti - sve koristi
12. jun
Prosto treba da izbegavamo loše i da koristimo dobre masti. Koje su one?...
Sve koristi od višanja na jednom mestuSve koristi od višanja na jednom mestu
16. jun
Njihove koristi za dijabetičare su u tome što usporavaju apsorpciju fruktoze. Sadržaj mokraćne kiseline u antocijanima smanjuje rizik od gihta....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Sve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestuSve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestu
23. april
U početku u Meksiku i Gvatemali, čiu su /iz porodice mente/ koristili Asteke i Maje u svemu - hrani, lekovima i u kozmetici. Primene su toliko mnogo brojne - tačno koliko je i korisnih svojstava čie....
Eterično ulje rimske kamilice - sve koristi i primenaEterično ulje rimske kamilice - sve koristi i primena
05. jun
Ekstrakt rimske kamilice koristan je za sve tipove kože i zato se široko koristi u farmakologiji u svim vrstama krema. To je efikasan lek za nesanicu, čak i njegove male koncentracije deluju umirujuće....
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMasala čaj - sve koristi i kako ga piti
04. januar
Ispijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala. Tokom vremena...
Praznična pogača sa sve povodePraznična pogača sa sve povode
26. mart
Pomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno. Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Možete da koristite i špric, kako bi bile lepše. Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi. Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...