Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne savršenog pohovanjaTajne savršenog pohovanja
06. april
Pošto ste upoznati sa tajnama idealnog pohovanja, preporučijemo da probate i neke od naših recepata, a upravo: - pohovani kačkavalj; - pohovani sir; - pohovana piletina; - pohovana riba;...
Tajne spremanja ukusne i sočne ribeTajne spremanja ukusne i sočne ribe
26. mart
Ili možete da pospete ribu solju i da sačekate 5-7 minuta, Tajna prilikom prženja ribe Ako uzmete ribu sa kožom onda ne treba da je skidate pre kuvanja....
Medena tajna tortaMedena tajna torta
31. dec.
Umutiti krem šlag i ukrasiti Medenu tajnu tortu....
Desert Šumska tajna sa piškotamaDesert Šumska tajna sa piškotama
18. nov.
Najbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
Tajna sočnih šnicli iz rerneTajna sočnih šnicli iz rerne
08. feb.
Važno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
Kategorija „najkorisnija“ se pripisuje mnogim namirnicama, najčešće povrću i voću, tu i tamo mlečnim proizvodima i mesu, ali izgleda da riba ostaje pomalo u drugom planu i nekako je zanemarena, bar u našoj tradicionalnoj...
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Ako vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu. Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Prilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična. Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola. Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini...
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Ako treba da navedemo najdragoceniju u korisnu hranu na našoj trpezi, to je riba. Savet svim nutricionistiam je da ona prisustvuje u našem meniju najmnje dva puta sedmično. Kada biramo šta da jedemo, uvek se rukovodimo...
Pečeni fileti bele ribePečeni fileti bele ribe
13. maj
U posudu za pečenje na dno stavite aluminijumsku foliju. Stavite dva fileta bele ribe i začinite ih. Jedan limun se iscedi preko ribe, a drugi se iseče i stavljaa se preko nje. Luk, peršun i paprika se poređaju oko...
Marinirani fileti ribe tilapijeMarinirani fileti ribe tilapije
01. jun
Tilapiju očistite od utrobe, glava, peraja i repova, operite i osušite, pa napravite filee od nje. Filee poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem na čije ste dno sipali puno morske soli. Ako je posuda mala, riblji...
Musaka sa filetima ribeMusaka sa filetima ribe
12. april
Vatrostalnu posudu podmazati uljem. Luk iseći na kolutove i poređati na dno vatrostalne, preko luka staviti filete ribe, a preko ribe kolutove luka. Oljuštiti krompir, iseći ga na kolutove i staviti da se obari. Preko...
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Odaberite lepu krupnu ribu, kao tolstolobik da spremite filete. Dobro ih natrljajte morskom solju i ostavite dva dana i noći na hladnom i pritisnute težinom. Ponovo ih natrljajte morskom solju, nakon toga ih ostavite...
Pohovani fileti bele ribePohovani fileti bele ribe
04. dec.
Operite, osušite i isecite riblji file. U velikoj posudi pomešajte sastojke za marinadu i mešajte dok ne dobijete kašu. Dodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat. Pohujte ih tako što ih prvo uvaljate u brašno...
Pohovani file bele ribePohovani file bele ribe
26. nov.
Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo sokom od limuna....
Salata od usoljene ribeSalata od usoljene ribe
22. nov.
Koža ribe se oljušti. Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće. Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom. Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Ćuftice od ribe pangasijusĆuftice od ribe pangasijus
18. dec.
/undefined Skuvamo krompir, šargarepu i ribu i izgnječimo ih. Sečemo na sitno ili pasiramo peršun, mirođiju, beli luk, sok od pola limuna. Mešamo sve i ostavljamo da malo odstoji, da se dobro osete začini. Nakon toga pravimo...
Seckana šnicla od ribeSeckana šnicla od ribe
06. jun
Pažljivo očistimo riblje filete od ostataka kože ili kostiju. Isečemo ih na parčiće i pomešamo sa sitno isečenim lukom. Ostavljamo ribu 30 minuta u frižideru da se začini. Ohlađeni sastojci se samelju u mašini za meso ili...
Čorba od bele ribeČorba od bele ribe
13. jun
Isečemo pečurke i izdinstamo ih sa lukom i uljem. Stavljamo lovorov list i brašno. Mešamo i sipamo vino i 6 šolja vode. Solimo i ostavljamo na umerenoj vatri. Sečemo ribu na krupne kocke i kada smesa provri, dodajemo kocke...
Salata od kuvane ribeSalata od kuvane ribe
21. sep.
Očišćena i oprana riba se kuva u posoljenoj vodi 10 minuta. Skuvana riba se odvaja od kostiju i seče se. Dodaju joj se zelena salata, grašak, pavlaka, majonez, biber i so. Smesa se promeša dobro i po želji se ukrašava...
Pržene loptice od ribePržene loptice od ribe
26. april
Uvaljajte ih u prezle, a možete i u gotovu smesu za pohovanje ribe. U malu i duboku posudu stavite ulje, malo više, da bi ono pokrilo loptice do pola pri prženju. Izvadite ih na ubrus....
Pržene ćuftice od ribePržene ćuftice od ribe
13. okt.
Riba se samelje u mleveno meso. Dodaju mi se sitno isečen luk i peršun, prethodno u mleku natopljen hleb, jaja, svinjska mast i ostali sastojci. Od tako napravljene smese se oforme ćufitce koje se uvaljaju u brašno i prže...