Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Albanska kuhinja: Tradicionalna jela i receptiAlbanska kuhinja: Tradicionalna jela i recepti
24. maj
Tradicionalna jela u albanskoj kuhinji Albanski hleb Mnogo pažnje se posvećuje hlebu u albanskoj kuhinji. Nijedna hrana nije potpuna bez belog ili kukuruznog hleba....
Sedam stvari za bacanje iz kuhinjeSedam stvari za bacanje iz kuhinje
31. mart
U kuhinji ima mnogo toga što sadrži bakterije. Dobro je znati nakon koliko vremena određena namirnica ili kuhinjski predmet treba da se bace....
Recepti za ukusne musake iz celog svetaRecepti za ukusne musake iz celog sveta
04. januar
Ovo je danas popularan recept za arapsku musaku....
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaRecepti za kiseli kupus iz celog sveta
19. feb.
Posebno je popularan recept za kolenicu sa kiselim kupusom. U Rusiji, kao i u mnogim azijskim zemljama, kiseli kupus je takođe popularan....
Izraelski čizkejk sa malinama za ŠavutIzraelski čizkejk sa malinama za Šavut
08. jul
Ovaj ukusni čizkejk je veoma populatan i u izraelskoj kuhinji za Šavut (Shavuot) koji se praznuje od 16. maja do 18. maja. Šavut takođe označava početak nove poljoprivredne sezone....
Najpopularnije iz grčke kuhinjeNajpopularnije iz grčke kuhinje
04. dec.
/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
Izraelska kuhinja: Neverovatna mešavina ukusaIzraelska kuhinja: Neverovatna mešavina ukusa
05. nov.
Proizvodi u izraelskoj kuhinji Jevrejska religija objedinjava ljude koji su živeli među različizim narodima, zbog toga nije čudno što izraelska kuhinja koristi praoizvode karakteristične i za druge zemlje....
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)
19. april
Servirajte kebap sa ukusnim toplim knedlama, za jedan ukusniji ručak ili večeru....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
U početku je testo dosta lepljivo, ali kad nadođe dovoljno bude elastično i odgovarajuće za rad. Nadev je od čokolade za kuvanje. Posuto je obilno smeđim šećerom....
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Napomena: Tradicionalno brioši imaju i nadev, ali možete ga staviti po ukusu. Za jaču aromu možete dodati neki ekstrakt sa vašim omiljenim ukusom....
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Za to treba oko 2 do 3 minuta 7....
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Tradicionalni kolač iz BrazilaTradicionalni kolač iz Brazila
09. april
Dodajemo ulje, vanilu i na kraju brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Promešamo kašikom i sipamo smesu za kolač u mali pleh, prečnika 24-25 cm, obložen papirom za pečenje....
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje
24. nov.
Tarator Sa kiselim mlekom možemo da pripremimo drugo tradicionalno jelo - tarator....
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeKačamak sa sirom iz bugarske kuhinje
12. jun
Rastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem. Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeŠekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje
07. jun
Skuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo. U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača....
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeBožični Lincer keksići iz moje kuhinje
26. avgust
Rerna - 170 stepeni; Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje; Modle za sečenje figurica; Radila sam sa mikserom. U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno....
Tradicionalni sos za roštiljTradicionalni sos za roštilj
04. okt.
Zapržite luk u ulju. Dodajte preostale sastojke i 150 ml vode. Stavite smesu da provri, poklopite i kuvajte 10 minuta. Servirajte ovaj sos uz šnicle na roštilju, hamburgere, kobasice i piletinu....
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeBaklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinje
17. dec.
Namažite pleh, odgovarajući za prečnik kora, uljem i počnite da ređate kore iz paketa, mažite ih malim delom ulja. Nakon što poređajte polovinu kora, promešajte nadevi ravnomerno ga rasporedite preko....
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeSlatka torta od spanaća iz turske kuhinje
12. mart
Ukrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji. Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....