Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Albanska kuhinja: Tradicionalna jela i receptiTradicionalna jela u albanskoj kuhinji
Albanski hleb
Mnogo pažnje se posvećuje hlebu u albanskoj kuhinji. Nijedna hrana nije potpuna bez belog ili kukuruznog hleba....
24. maj
Sedam stvari za bacanje iz kuhinjeU kuhinji ima mnogo toga što sadrži bakterije. Dobro je znati nakon koliko vremena određena namirnica ili kuhinjski predmet treba da se bace....
31. mart
Recepti za ukusne musake iz celog svetaOvo je danas popularan recept za arapsku musaku....
04. januar
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaPosebno je popularan recept za kolenicu sa kiselim kupusom. U Rusiji, kao i u mnogim azijskim zemljama, kiseli kupus je takođe popularan....
19. feb.
Izraelski čizkejk sa malinama za ŠavutOvaj ukusni čizkejk je veoma populatan i u izraelskoj kuhinji za Šavut (Shavuot) koji se praznuje od 16. maja do 18. maja. Šavut takođe označava početak nove poljoprivredne sezone....
08. jul
Najpopularnije iz grčke kuhinje/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
04. dec.
Izraelska kuhinja: Neverovatna mešavina ukusaProizvodi u izraelskoj kuhinji
Jevrejska religija objedinjava ljude koji su živeli među različizim narodima, zbog toga nije čudno što izraelska kuhinja koristi praoizvode karakteristične i za druge zemlje....
05. nov.
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)Servirajte kebap sa ukusnim toplim knedlama, za jedan ukusniji ručak ili večeru....
19. april
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeU početku je testo dosta lepljivo, ali kad nadođe dovoljno bude elastično i odgovarajuće za rad. Nadev je od čokolade za kuvanje. Posuto je obilno smeđim šećerom....
22. januar
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeNapomena: Tradicionalno brioši imaju i nadev, ali možete ga staviti po ukusu. Za jaču aromu možete dodati neki ekstrakt sa vašim omiljenim ukusom....
06. jul
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno....
17. okt.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Tradicionalni kolač iz BrazilaDodajemo ulje, vanilu i na kraju brašno, pomešano sa praškom za pecivo.
Promešamo kašikom i sipamo smesu za kolač u mali pleh, prečnika 24-25 cm, obložen papirom za pečenje....
09. april
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinjeTarator
Sa kiselim mlekom možemo da pripremimo drugo tradicionalno jelo - tarator....
24. nov.
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeRastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem.
Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
12. jun
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeSkuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo.
U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača....
07. jun
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeRerna - 170 stepeni;
Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje;
Modle za sečenje figurica;
Radila sam sa mikserom.
U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno....
26. avgust
Tradicionalni sos za roštiljZapržite luk u ulju.
Dodajte preostale sastojke i 150 ml vode.
Stavite smesu da provri, poklopite i kuvajte 10 minuta.
Servirajte ovaj sos uz šnicle na roštilju, hamburgere, kobasice i piletinu....
04. okt.
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeNamažite pleh, odgovarajući za prečnik kora, uljem i počnite da ređate kore iz paketa, mažite ih malim delom ulja. Nakon što poređajte polovinu kora, promešajte nadevi ravnomerno ga rasporedite preko....
17. dec.
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeUkrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji.
Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
12. mart