Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Kriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Prženice odlagati na kuhunjski papir. Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Ugrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Dodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini. Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8 kocki. Ponovo oblikujemo ćuftice, pazimo da kačkavalj bude u unutrašnjosti. Svaku ćufticu posipamo susamom i uvaljamo lepo u kukuruzno brašno....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Upotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page page11....
Slatka fidaSlatka fida
13. maj
Upržite izlomljenu fidu u malo ulja dok ne promeni boju. Dodajte 4 šolje mlake vode, šećer i vanilu. Mešajte dok se šećer ne istopi. Prebacite u pleh i pecite na 200 stepeni....
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoNamirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno
23. feb.
Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo. Alkohol sa dijetskom koka - kolom Šećer u koka-koli...
Koje namirnice ne treba zamrzavatiKoje namirnice ne treba zamrzavati
02. mart
Svaki domaćica koja poštuje sebe čuva zalihe namirnica u zamrzivaču, na koje može računati ako joj se iznenada pojave gosti ili u sred zime, kada je teško naći u prodavnicama omiljeno povrće. Nažalost, postoje...
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
Namirnice koje ne izazivaju nadutost stomakaNamirnice koje ne izazivaju nadutost stomaka
03. feb.
Razlozi na nadutost stomaka jeste gomilanje gasova u crevima, koje se javlja kao posledica fermentacije određenih namirnica. Pržena hrana, mahunarke, alkohol i gazirani napici su jedan od najvećih krivaca za nadutost...
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
Brzi pirinčani rezanci sa škampimaBrzi pirinčani rezanci sa škampima
27. nov.
Ponovo vratite povrće u tiganj, dodajte soja sos, đumbir i hidratizovane pirinčane rezance sa vrlo malo vode. Kuvajte još najviše minut ili dok tečnost ne ispari....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateZanimljive činjenice o kruškama koje ne znate
14. feb.
Kruška je/zajedno sa jabukom/, jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Nije slučajno što je legendarni grčki pesnik Homer opevao kao Dar od bogova. Grčko poluostrvo Peloponez tokom II pre n. e. je nazivan zemlja krušaka...
Ovo su namirnice koje NE stvaraju gasoveOvo su namirnice koje NE stvaraju gasove
22. okt.
Žaljenje na gasove, nadutost i nelagodu u oblasti stomaka se često sreću. Najneprijatnije je kada se to desi u prisustvu drugih - kada smo u prodavnici, na poslu ili uveče kada legnemo. Neretko drugi mogu da razumeju naše...
Ovo su namirnice, koje ne nadimaju stomakOvo su namirnice, koje ne nadimaju stomak
05. sep.
Nadimanje stomaka je veoma neprijatno, pričinjava nelagodu na mnogo nivoa. Dešava se u neodgovarajućim trenucima i sa neočekivanom hranom. Lepa vest je da možete to da izbegnete. To se dešava kada izbegavamo da koirsitimo...
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiVoće i povrće koje ne treba ljuštiti
04. mart
1
Možete i dalje ljuštiti voće i povrće po navici, ali ima mnogo vrsta koje se mogu konzumirati bez ljuštenja, još više zato što im je kora puna vitaminima i minerala. Tako ćete uštedeti sebi vreme i izbaciti ljuštilicu...