Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U kojim jelima se koristi korijander?U kojim jelima se koristi korijander?
20. april
1
Drugi naziv za korijander, koji se veoma često koristi je kineski peršun. Listovi korijandera veoma liče na listove italijanskog peršuna i ponekada ih je teško razlikovati....
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićKojim jelima treba dodati muskatni oraščić
14. mart
Takođe se odlično kombinuje kao sastav pašteta i sa jelima od spanaća, krompira, pečuraka i jelima od povrća. Dodaje se tokom samog kuvanja. Dobro se slaže sa kupusom i lukom....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol koji se koristi treba da bude kvalitetan i u umerenim količinama. Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru....
Kojim jelima se dodaje kurkuma?Kojim jelima se dodaje kurkuma?
02. mart
Evo zašto je važno da pre nego što posegnete za kesicom egzotičnog začina, koji vaša baka sigurno nije koristila u kuhinji, najpre saznate kojim jelima odgovara, a kojima ne....
Šargarepa: istorija, upotreba, koristi, vrste i jela u kojima se koristiŠargarepa: istorija, upotreba, koristi, vrste i jela u kojima se koristi
05. dec.
Žuta šargarepa Ima blagi, sladak ukus i koristi se u salatama i svežim jelima. Jela sa šargarepom Šargarepa je svestran sastojak, koji se koristi u različitim jelima širom sveta....
Čarobni kupus: istorija, upotreba, koristi, vrste i jela u kojima se koristiČarobni kupus: istorija, upotreba, koristi, vrste i jela u kojima se koristi
10. dec.
U ovom članku istražićemo kako se kupus koristio kroz vekove, koje vrste postoje, njegova nutritivna svojstva i neka od najpoznatijih jela u kojima se koristi....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?
04. dec.
Tikvice sa mocarelom Tikvice se griluju u tiganju. Posle se u tepsiju slažu kružić tikvice, kružić mocarele. Posole se i zapeku se u rerni....
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaZaslađivači koji se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Prah, koji se dobija od ovog voća, spada u prirodne zaslađivače. Konzumacijom ovog voća se ne povišava šećer u krvi. Koristi se za zaslađivanje raznih deserata i sladoleda. 5....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Koristi se u pripremi nekih vrsta hleba, kao i u nekim pićima. Za one od vas koji ne znaju, majoran je jedan od sastojaka vermuta. Od majorana se pravi i čaj....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Bogate vitaminom C zelene i crvene paprike mogu da se koriste kao sredstvo za češanje zuba koji niču kod beba....
Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?
05. sep.
Ovo je dozvoljeno za one koji nemaju intoleranciju na laktozu. Čaj Crni čaj se takođe navodi kao zdrav napitak. Samo 3 čaše njega smanjuju rizik od srčanih problema....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Laneno seme apsorbuje vodu i dobija se nešto što mnogo liči na belance jajeta. Ova jaja su dobar izbor za vegane koji ne žele da koriste životinjske proizvode u svojim receptima. Kako se koristi laneno jaje?...
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiBrašno koje se samo diže - kako se pravi i koristi
23. jul
Brašno je jedan od temeljnih elemenata na kojima se zasnivaju najpoznatiji i široko popularni recepti u svetu. Glavna uloga brašna je da daje teksturu, gustinu i volumen jelima....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
Koji začini se stavljaju u musaku?Koji začini se stavljaju u musaku?
02. januar
Dok glavne komponente jela igraju ključnu ulogu, začini koji se koriste u musaki su tajni sastojci, koji poboljšavaju njen ukus i oživljavaju je....
Za šta i kako se koristi rujZa šta i kako se koristi ruj
25. jul
Koristi od ruja Ruj se koristi kod rana Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Evo još nekoliko prednosti i koristi šarlana: - Šarlan je prirodni bugarski proizvod - jedna od stvari sa kojim definitivno možemo da se ponosimo; - Korisniji i zdraviji je u poređenju sa maslinovim uljem; - Imate...
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Sojino mleko je takođe odličan izbor za one koji piju kafu, s obzirom da ima realtivno neutralan ukus i može da se muti s drugim sastojcima, a da se ne odvaja....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkih iskušenja, tačnije za njihovo ukrašavanje....
11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!
11. april
Kombinacija dresinga za salatu u čijem sastavu se nalazi jabukovo sirće, i povrća nosi dvoju korist za varenje - i vlakna iz povrća, i probiotici koji se nalaze u sirćetu, poboljšavaju njegove funkcije. 2....
U kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajzU kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajz
05. januar
Paradajz je savršeno i veoma korisno povrće, ali da biste ga koristili, a ne naneli sebi štetu, treba da znate kako pravilno da ga koristite....
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoVisokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimo
08. maj
Evo nekih od namirnica o kojima ste najviše zabluđeni i koje su stvarno visokokalorične, i od njih ne samo da ne mršavite - gojite se neprimetno....
Štetan doručak koji smatramo korisnimŠtetan doručak koji smatramo korisnim
02. mart
Evo i najrasprostranjenijih deset doručaka /vidi galeriju/ koji se smatraju za korisne a ustvari nisu. page1. Musli Masovno je rasprostranjeno da su musli i različito pripremljene kaše koristan i zdrav doručak....