Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Instant kafa - za ili protivInstant kafa nije proizvod koji treba da se koristi svakodnevno, ističu poslednja medicinska istraživanja.
Da bi se ustanovilo da li je instant kafa dobra ili otrov za nas, potrebno je staviti nekoliko kapi joda u...
21. jul
Za ili protiv smrznutog spanaćaSpanać može da nađe mesto na svakom stolu, može da bude odličan dodatak i prilog mnogim jelima, pravi veoma ukusne salate i spada među vitaminsko najbogatije povrće.
Spanać ima visoku nutritivnu vrednost i izuzetno...
19. januar
Za ili protiv redovnog konzumiranja medaOni se bore protiv slobodnih radikala, koji uzrokuju razne bolesti smanjujući broj oksidiranih ćelija. Povećava imunitet organizma, pa se često koristi kod gripa i prehlade....
04. avgust
Ukusan šaran konzerva iz rerneDodajte začine po ukusu i paradajz iz konzerve. Ostavite na vatri oko 5 minuta, skinite sa vatre.
Posle dodajte kisele krastavčiće, isečene na krugove, iseckane orahe i masline, zelene začine....
26. mart
Kaša za zagrevanje protiv gripaIsprobana i veoma efikasna kaša za zagrevanje protiv gripa sa prirodnim proizvodima....
27. mart
Vazdušaste pogačice za hamburgere ili sendvičeNapunite vazdušaste pogačice za hamburgere ili sendviče ukusnim nadevom i uživajte u domaćim burgerima....
29. avgust
1
Paradajz sos za picu ili testeninuNakon toga se lako očisti samo jedan deo, pri čemu se ne troši vreme za čišćenje dve polovine.
Luk se seče na krupnije, beli luk takođe.
Ulje se zagreva u dosta velikoj šerpi....
08. januar
Za i protiv rerneZa mini šporet:
- Zauzima manje mesta
- Možete ga sklonite kada ga ne koristite
- Nema troškova ugradnje
- Energetski je efikasniji
- Jeftiniji je
- Troši manje energije za podgrevanje hrane
Protiv:
- Teže...
21. feb.
Domaća maska za lice protiv mitiseraUlepšajte se domaćom maskom za lice protiv mitisera!...
11. okt.
Čorba od ribljih glavaZa riblje glave:
Svi sastojci se stave u ekspres lonac. Nakon što se ventil zavrne, kuva se 20 minuta.
Kad se lonac otvori, izvade se glave i očiste od kostiju, a bujon se pocedi u šerpu i stavi na ringlu....
12. jun
Pirinač pilav za garnirung ili glavno jeloTako napravljeni pilav se servira kao glavni jelo ili kao garnirung....
12. feb.
Marinada za praznično pečeno pile ili ćurkuU njega dodajemo narendan đumbir, sitno isečene ili izmrvljene (ako su suvi) provansalske začine - majčinu dušicu, ruzmarin, žalfiju. Dodajemo koru i sok od limete (ili sirćeta od hmelja), šareni biber i alevu papriku....
27. dec.
Šumski čaj protiv prehlade i za imunitetPrebacite ih u platnene ili papirne kese i čuvajte do jedne godine na suvom i provetrivom mestu.
Za pripremu aromatičnog šumskog čaja stavite 500 ml vode da provri i dodajte 2 supene kašike od čaja....
27. feb.
Teflonsko posuđe - za i protivOvo su sve pitanja na koja ćemo odgovoriti nakon što pogledamo argomente za - i protiv teflonskog posuđa....
27. mart
Za i protiv biljnog mlekaZa i protiv biljnih mleka
Mleko od orašastih plodova ne sadrži laktozu i odgovarajuće je za ljude sa netolerancijom na laktozu....
03. okt.
Za i protiv ušećerenog medaVrlo često se prodavci, pa čak i proizvođači meda žale da kupci kategorički odbijaju da kupe med koji je ušećeren. Opšte se veruje da je ušećereni med štetan. Ali šta je istina?
Ne tako poznata činjenica je da kada...
29. feb.
Za i protiv pivskog kvascaPivski kvasac je tako nazvan, zato što dolazi od jednog te istog kvasca, korišćenog za fermentaciju i proizvodnju piva - Saccharomyces cerevisiae.
Međutim, važno je da se shvati da je kvasac, koji je korišćen za...
18. jun
Za i protiv konzumacije mlekaIza teme za i protiv mleka staje mnogo uvaženih i uglednih stručnjaka i naučnika. Evo koji su njihovi argumenti....
16. jun
Za i protiv mlečne čokoladePokazalo se da flavanoli pomažu da opuste krvni sudovi i poboljšaju protok krvi, čime se snižava pritisak....
05. mart
Klasična čorba od ribljih glavaSavet: Ovaj sari ribarski recept za klasičnu riblju čorbu od ribljih glava je osnova za sve riblje čorbe i bujone....
25. jun
Čaj sa čubrom protiv glavobolje i za poboljšanje sna1 supenu kašiku suvog čubra poparite sa 400 ml vode.
Ostavite da odstoji jedan sat, procedite i podelite na tri dela.
Pijte tri puta dnevno 15-20 minuta pre jela.
Ovo lečenje traje jednu godinu....
27. april
Testo sa brašnom od krompira za pljosnati hleb ili picuOdmrznite testo sa brašnom od krompira za fokaču, pljosnati hleb ili picu pre pečenja....
20. jun
1
Za i protiv tiganja sa mermernim premazomMermerni tiganj nema ništa zajedničko sa čistim mermerom. To je samo marketinški trik i lepo ime, pritom i veoma privlačan, budući da njegova osnova nije najstabilnija. U suštini, ovo je klasičan teflonski tiganj, koji ima...
21. mart
Pravila prilikom sterilizacije konzerviVoće i povrće najduže vreme čuvaju svoj hranljivi sastav, vitamine, prirodni ukus, aromu, boju i izgled kada se konzervišu putem sterilizacije....
31. mart