Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje sveže mirođijeSitno iseckajte grančice mirođije. Možete da iseckate i lisće i grančice.
Naseckanu mirođiju ubacite i dobro pritisnite u kutije za jednokratnu upotrebu ili u kutije za zamrzavanje....
16. avgust
Čuvanje mirođije i peršunaDa biste sačuvali aromu i korisna svojstva mirođije i peršuna, morate ih pravilno čuvati. Nakon kupovine peršuna ili mirođije, umotajte ih u novine i stavite novine u plastičnu kesu....
02. dec.
Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanjaImate ili ste kupili mnogo mirođije i želite da je sačuvate svežom? Ne zamrzavajte je!
Predlažemo vam jednu ideju za svežu mirođiju bez zamrzavanja, a recept je toliko lak da se napravi....
21. maj
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoŽalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...
25. nov.
Zamrzavanje listova vinove lozeKada sam kupovala listove vinove loze u prodavnicama, uvek sam bila razočarana - često su bili stari i žilavi. Najbolje je da sakupite sveže prolećne listove i da ih sačuvate za onda kada ih ne bude bilo.
Listove vinove...
02. jul
Zamrzavanje paprikaJedini uslov prilikom zamrzavanja jeste način na koji ih ređamo. Treba gusto da se naređaju kako bi zauzele manje prostora, s obzirom da uglovi kesice štrče....
04. januar
MirođijaMirođija je deo porodice štitonoša, koja takođe uključuje peršun, kim i lovorov list.
Naziv mirođija, na engleskom dill, potiče od staronordijske reči dilla, što znači umirujem....
28. nov.
PeršunDobro osušeni peršun treba da se razbije na sitne komade kada se lagano stisne.
Kovrdžavi peršun se bolje čuva zamrzavanjem nego sušenjem....
28. nov.
Eterično ulje mirođijeDobijanje eteričnog ulja od mirođije
Sirovina za dobijanje eteričnog ulja mirođije je začin mirođija, koja daje veoma aromatičan i blag proizvod u obliku ulja pogodnog za medicinske i kozmetičke svrhe....
08. dec.
Pesto od peršunaSve se stavlja u blender/secko i pomeša se u ujednačenu smesu.
Skroz na kraju uz neprestano mešanje se postepeno sipa maslinovo ulje.
Može da se konzumira sa dvopekom, da se doda u salatu ili špagete....
26. jun
Janija od peršunaNakon što se meso skuva, pospite iseckani peršun, so i biber. Gotovu janiju prelijte umućenim žumancima sa sokom od limuna....
22. sep.
Ćuftice od peršunaIseckajte peršun, mirođiju i luk sasvim sitno. Dodajte u njih nanu, so, biber, namrvljeni sir i jaja.
Dobro promešajte smesu i zamesite je s brašnom i kvascem u meko lepljivo testo....
15. okt.
Čudesne koristi sveže mirođijeSveža mirođija stimuliše metabolizam i pomaže izbacivanju masti....
25. okt.
Zamrzavanje i odmrzavanje testaPre zamrzavanja testa, možete ga malo ohladiti da se ne diže previše. To se postiže dodavanjem u testo kašike sitno zgnječenog leda....
06. maj
Zamrzavanje i čuvanje bamijeEvo kako izgeleda proces u obe situacije:
Zamrzavanje bamije
Kada ste nabavili bamiju, svaku mahunu dobro pregledajte i odstanite svaku oštećenu. Nakon toga ih namočite u vodi da biste mogli lepo da ih operete....
24. feb.
Unikatne ćuftice od peršunaAko ne postite, možete da napravite sos od kiselog mleka ili kisele pavlake, belog luka i mirođije.
Ove unikatne ćuftice od peršuna su veoma ukusne i definitivno ih vredi spremiti....
12. dec.
Frikadele sa mnogo peršunaIzrendajte i luk, a peršun i isecite sitno.
U posudu stavite mleveno meso.
Iscedite rukama krompir i stavite u mleveno meso.
Dodajte luk, peršun, jaje, senf, biber, majoranu i so ako je potrebno....
27. april
Keto ćuftice od peršunaStavite ćuftice od peršuna na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte keto ćuftice od peršuna sa kiselim mlekom, ali možete napraviti i drugi sos po izboru....
18. januar
Čaj od mirođijePripremite seme i stabljike mirođije:
Izmerite 1 kašiku celog semena mirođije.
Prokuvajte vodu: 2 šolje vode prokuvajte u loncu ili džezvi....
10. januar
Pesto od bosljka i peršunaU blender stavite bosiljak, peršun, iseckan beli luk. Po želji možete korisiti spravu za pasiranje.
U zelene začine dodajte zapečene lešnike, parmezan i 2 supene kašike, so i biber....
25. jul
Pesto od peršuna sa maslinamaSvež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna....
24. maj
Ćuftice od peršuna i pirinčaStrukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno.
U odgovarajućoj posudi pomešamo ohlađeni pirinač, peršun, dva jaja, kiselo mleko, sodu, sirće, kumin, biber i so. Dobro promešamo....
25. nov.
Salata od šargarepa i peršunaOpran i osušen peršun iseckajte sitno i promešajte s šaragrepom.
Začinite salatu sa isceđenim sokom od limuna, maslinovim uljem i solju po ukusu....
30. dec.