Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje. Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Osim što se direktno konzumira, rastvoren u vodi on može da se doda u pečene dijetalne proizvode, palkačinke, kolače, bakine kolače i drugo....
Zašto je crni pirinač najkorisnijiZašto je crni pirinač najkorisniji
14. sep.
Kod nas je upotreba crnog pirinča u kulinarstvu slabo zastupljena. Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon. Crni pirinač je poznat još i kao "zabranjeni...
Zašto je smeđi pirinač korisnijiZašto je smeđi pirinač korisniji
22. januar
Smeđi pirinač je izuzetno korisna namirnica. Zbog toga zauzima 17. mesto u rangiranju specijalista za najkorisnije proizvode. Prema nedavnim istraživanjima američkih naučnika, konzumacija smeđeg pirinča smanjuje rizik...
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Jaje je namirnica životinjskog porekla koja je ukusna i jednostavna za spremanje. Dodajte jaja u svoj jelovnik, kako biste iskoristili njihove prednosti. Koliko često je hrana koju volite dobra za vas? Skoro nikada,...
Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačemIdeje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačem
29. april
Da biste potrošili uskršnje kolače, probajte i voćnu tortu od Uskršnjeg kolača, keks tortu od Uskršnjeg kolača i tortu od Uskršnjeg kolača sa Maskarponeom....
Ulje origana - šta je to i zašto je korisnoUlje origana - šta je to i zašto je korisno
16. nov.
Još pre 4000 godina, drevni iscelitelji u Kini, Grčkoj i Rimu koristili su biljku origano u medicinske svrhe. U grčkoj mitologiji se kaže da je origano stvorila boginja Afrodita da simbolizuje sreću. Biljka cveta lepim ljubičasto-ružičastim...
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
Od biljke Camellia sinensis se dobijaju tri vrste najkorisnijeg čaja na svetu. To su crni, beli i zeleni. Razlika dolazi od vremena branja i fermentacije kojoj se listovi podvrgavaju. Kod crnog čaja proces fermentacije...
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Lubenica je omiljeno voće kako odraslima, tako i deci. Mnogi ljudi znaju za njene koristi, ali manjina pretpostavlja da njena korist nije samo u sočnoj i slatkoj roze unutrašnjosti, nego i u kori lubenice. Da, ono što obično...
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd. Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće...
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?
04. mart
U biljnom carstvu rod Allium je zadržao solidno mesto. Svi njegovi predstavnici - luk, beli luk, luk šalot, praziluk, kineski luk su široko poznati i masovno se koriste. Od svog ovog povrća najviše se kultiviše luk...
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Pikantna hrana može da izazove peckanje na vašem jeziku, ali stručnjaci nam kažu da je to potpuno vredno toga, jer ova hrana ima mnogo koristi za naše zdravlje. Ljute paprike, halapenjos i kajenska paprika su bogate kapsaicinom...
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli je jedno od najkorisnijih povrća, ali u isto vreme i povrće koje deca najmanje vole. Karfiolov rođak je iz porodice kupusnjača (Brassicaceae), u kojoj je mesto i karfiolu i kupusu. Počeo je da se gaji u 16. veku...
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?
22. okt.
Losos je jedna od najpopularnijih riba u kuvanju jer ima nežno, slatko meso. Ova riba je posebno uzgajana, tako da na tržištu postoji veliki broj lososa najrazličitijeg kvaliteta i ukusa. Najbolji je, naravno, divlji losos...
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako držite sve pod kontrolom i ne vidite nikakav problem, znači s vremena na vreme možete pojesti ukusne stvari sa korom limuna kao što su: - kolači sa limunom; - limunada; - mus od limuna....
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?
28. dec.
Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna. Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem. Zbog vlakana je elastičnog ivica krvnih sudova, a to je blagotvorno za cirkulaciju....
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Zašto je krompir pire koristan? Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanČaj od jasmina - zašto je tako koristan
05. april
Jasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
Sok od limete - zašto je tako koristanSok od limete - zašto je tako koristan
14. nov.
Limeta je drugo ime za zeleni limun. Sok od limete se koristi u raznim pićima i popularnim koktelima. U kulinarstvu, limeta nalazi mesto zbog svoje kiseline soka. Meksička kuhinja je mnogo koristi u te svrhe, a listovi...
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
A ukoliko smatrate da je vreme za nešto ukusno, onda obavezno probajte naše predloge za kolače sa kestenjem ili pak toplu supu sa kestenjem....
Ulje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisnoUlje crnog bibera! Zašto je neverovatno korisno
09. feb.
Crni biber - ovo je najpopularniji i omiljeni začin u celom svetu koji svakom jelu daje dubinu ukusa i pikantnost. A prstohvat crnog bibera dodat u svako jelo je najbolji običan pojačivač ukusa. On je cenjen od davnina....
Zašto se kolač lomi prilikom pečenja?Zašto se kolač lomi prilikom pečenja?
10. januar
Pogledajte naše ukusne predloge za: - Mramorni kolač; - Kolač sa kakaom; - Kolač uz kafu; - Posni kolač; - Kolač sa mlekom....