Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Husk - zašto je toliko koristan?Savršen je sa kefirom, jogurtom, kiselim mlekom, smutijima, sokom, vodom.
Važno je da pravilno koristite psilijum!...
15. dec.
Zašto je crni čaj toliko koristan?Kod crnog čaja proces fermentacije je pun, beli se ne podvrgava fermentaciji, a za zeleni se koriste svi delovi biljke i fermentacija je kratkotrajna....
04. dec.
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Korisna lekovita svojstva crvenog luka
Crveni luk nije čarobni lek za sve bolesti. Ima širok spektar uticaja koji mogu efikasno da se koriste....
04. mart
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanJasmin je biljka koja ima mnogo blagotvornih efekata na telo. Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji....
05. april
Sok od limete - zašto je tako koristanKorisna svojstva limete i njenog soka
Ovaj sastav određuje zdravstvene koristi limete. Ovde su neke od njih.
1....
14. nov.
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Višegodišnjim istraživanjima utvrđeno je da su koristi od lososa i te što je samo u ovoj ribi prisutna u tako visokoj koncentraciji veoma korisna supstanca za ljudski organizam - melatonin, neophodan za zdrav proces podmlađivanje...
22. okt.
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
17. mart
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna.
Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
28. dec.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Korisna svojstva ovog čaja su zaista brojna:
- posledica su prisustva inulina u sastavu povrća, koji zamenjuje glukozu i normalizuje šećer u krvi;
- takođe se bori protiv slobodnih radikala i dobar je za rad srca...
27. sep.
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Koristan sladoledOljuštimo bananu i avokado. Stavljamo ih u blender.
Dodajemo orašaste plodove i pasiramo.
Stavljamo u frižider na 4-5 sati, po želji mešamo s vremena na vreme dok ne dobijemo glatku konzistenciju....
02. dec.
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljeDa li ste znali da je brusnica korisna za zdravlje. Ako niste, nemojte se plašiti, to je novo otkriće. Do sada nije bilo poznato da brusnica ima zdrave prednosti, zato ćemo ovde pričati o njenim kvalitetima....
12. maj
Šta je kefir?Zašto je kefir koristan?
Kefir se pravi od živog kvasca (glive), a on ga obogaćuje sa puno probiotika koji pomažu našem sistemu za varenje da bolje funkcioniše....
10. okt.
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanOhlađeni napitak je koristan za kožu i sluzokožu. Koristi se za lečenje rana različitog porekla, opekotina, gljivičnih infekcija, takođe se koristi za ispiranje usta kod bolesnih desni, zuba i grla....
09. sep.
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?U sledećim redovima ćete videti koje su koristi edamamea i zašto biste ga trebali jesti:
Edamame pruža brojne koristi za telo, a glavne su:
- Deluje preventivno protiv kardiovaskularnih bolesti....
28. feb.
KefirKoristi od kefira
Već je jasno da mlečna kiselina u fermetisanom napitku od kefira poboljšava razmenu materija, a karbonska kiselina u njemu smanjuje iritaciju sluzokože želuca....
04. avgust
Zdravstvene koristi od kefiraKefir zrna ili kefir gljiva su poznati od davnina i korišćeni su za lečenje brojnih bolesti. Danas se ova praksa postepeno obnavlja. Na prvom mestu kefir je koristan za digestivni trakt....
20. januar
Zašto je važna konzumacija jajaHolin je važna hranljiva materija koja se koristi za izgradnju ćelijskih membrana u našem telu. Ova hranljiva materija pomaže u proizvodnji signalnih molekula u mozgu, a jaje je puno sa preko 100 mg holina....
20. maj
Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
27. april
Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
07. mart
Zašto je smeđi pirinač korisnijiSmeđi pirinač je izuzetno korisna namirnica. Zbog toga zauzima 17. mesto u rangiranju specijalista za najkorisnije proizvode....
22. januar
Zašto je crni pirinač najkorisnijiCrni pirinač je koristan i kod mokraćnih i polnih puteva....
14. sep.