Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Ovaj vitamin je i veoma važan regolatur polnih hormona povećavajući nivo testosterona kod muškaraca i smanjuje testosteron koji je suvišan kod žena....
16. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da obezbedite vitamin B12 ako ne jedete meso?Iz tog razloga, vitamin B12 je izuzetno važan za vaše zdravlje, a mi vam dajemo nekoliko načina na koje možete da ga dobijete ako niste ljubitelj mesa....
08. maj
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanSadržaj vitamima A čini ga korisnim za oštar vid.
Ohlađeni napitak je koristan za kožu i sluzokožu....
09. sep.
Husk - zašto je toliko koristan?Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze.
Tako da, za izraženi efekat neophodno je istovremeno uzimanje rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana....
15. dec.
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Paprika je bogata i vitaminom A i C, koji jačaju zidove krvnih sudova.
Produžava dugovečnost
To je tajna koju Kinezi znaju vekovima, ali je nedavno potkrepljena naučnim istraživanjima....
17. mart
Zašto je crni čaj toliko koristan?Vitamini C i E su takođe veoma zastupljeni, kao i kofein. Specifično kod crnog čaja je što kofein u njemu ne dovodi do zavisnosti, što ga pretvara u osnovnu alternativu kafe....
04. dec.
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Šta je toliko korisno u kori lubenice?
Hemijski i vitaminski sastav kora lubenice
Osnovna komponenta lubenice je voda....
02. sep.
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D. Magareće mleko sadrži veliki broj materija koje čuvaju zdravlje čoveka....
02. april
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Takođe treba dodati i vitamine iz grupe B - B1, B2, B5, B6, kao i korisne materije kao što su jod i gvožđe....
04. mart
Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?Kao i kalcijum, poznato je da većina ljudi ne dobija dovoljno vitamina D. Procenjuje se da više od 50% mlađih i starijih žena ne unosi preporučene količine vitamina D dnevno....
08. sep.
Vitamin B12Vitamin B12 je jedan od najspornijih članova porodice vitamina B-kompleksa. On je neobičan po svom poreklu....
23. mart
Kada su nam potrebni koji vitamini i kako da ih obezbedimo?Kako saznati koji vitamini su potrebni našem telu i kako ih obezbediti
Beta karoten
Antioksidans beta-karoten se u telu pretvara u vitamin A. Neophodan je za jasan vid i blistavu i zdravu kožu....
11. okt.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKore limuna imaju visok sadržaj vitamina C, pektin, kalcijum, kalijum, vlakna, AHAs (alfa hidroksi kiseline) i flavonoide kao što su d-limonin....
29. avgust
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Reč akvafaba je opšteprihvaćeni naziv za tečnost koju bacamo na početku pripreme pasulja ili drugih mahunarki kao što su leblebije. Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko...
04. dec.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kukuruz je jedna od najhranljivijih žitarica. Sirovo zrno sadrži skoro 12% proteina, oko 6% masti i 65-70% ugljnih hidrata. Ovaj sastav prouzrokuje mnogo pitanja među privrženocima pravilne ishrane.
I glavno je kako...
04. nov.
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Vlakna, gvožđe, kalijum, magnezijum, folat, vitamin B5 i B6, cink sa drugim korisnim sastojicma, osim proteina koji sočivo može dati telu....
28. dec.
Da li je edamame koristan i zašto bismo ga trebali jesti?Izvor je vitamina i minerala, uključujući magnezijum, fosfor, gvožđe, kalcijum itd. Gvožđe brine o transportu i apsorpciji kiseonika u ćelijama....
28. feb.
Osam pokazatelja da vam nedostaje vitamin B12Zašto je toliko važno da imate dovoljno vitamina B12? Simptomi su najrazličitiji, ali postoje neki glavni pokazatelji, koji će vam ukazati na ovaj problem.
1....
15. jun
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Zašto piti sok od manga?
Mango sadrži obilje vitamina, minerala i antioksidanata.
Istraživanja pokazuju da antioksidativna jedinjenja u voću štite od raka debelog creva, leukemije i raka prostate....
28. april
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Visok sadržaj vitamina A u soku od bundeve podržava zdravlje očiju i može poboljšati vid....
16. januar
Sok od karfiola - zašto da ga pijemo?U ovom članku ćemo istražiti koristi od konzumacije soka od karfiola i zašto bi trebalo da bude deo vaše redovne ishrane....
05. april