Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kačkavalj na sačuKačkavalj na saču
12. feb.
Kačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra. Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
Pohovani kačkavalj na sicilijanski načinPohovani kačkavalj na sicilijanski način
21. sep.
Griz se promeša sa začinima. Jaja se umute dobro u posudi. Ohlađen kačkavalj se iseče na kriške....
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Da li je bezopasna buđ na hlebu?
23. januar
Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: "Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin." Međutim, da li je buđ zaista bezopasna za...
Pohovani kačkavalj na podlozi od krompir pireaPohovani kačkavalj na podlozi od krompir pirea
12. okt.
Isecitte kačkavalj na kriške, ostavite da se ohladi 15-20 minuta u komori. Umutite jaja. Potopite svako parče u smesu od jaja, posle u prezle i pržite u ugrejanom ulju....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Pohovan kačkavalj u delongijuPohovan kačkavalj u delongiju
23. feb.
Na trećem stepenu dok ne postane zlatasto. Servirala sam ukusan pohovan kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica. P.S. Preporučujem da odstoji u frižideru oko tri sata pre serviranja, da se dobro stegne....
Omiljeni kačkavalj u rerniOmiljeni kačkavalj u rerni
14. maj
Stavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje. Poslužite komad kačkavalja u rerni dok je topao sa salatom. Prijatno!...
Brz kačkavalj u rerniBrz kačkavalj u rerni
17. avgust
Pecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni dok ne dobije zlatastu boju. Ostavite kačkavalj u rerni da se malo ohladi i isecite na porcije. Brz kačkavalj u rerni je gotov!...
Pohovani kačkavalj u koriPohovani kačkavalj u kori
01. sep.
Kačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji. Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/. Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....
Pohovani kačkavalj u rerniPohovani kačkavalj u rerni
27. april
U posudu izrendamo kačkavalj, dodajemo umućena jaja, mleko, prašak za pecivo, so i biber i promešamo. Sipamo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni sve dok ne bude gotovo....
Najukusniji kačkavalj u rerniNajukusniji kačkavalj u rerni
13. mart
U pleh, u kojem ćemo preći kačkavalj, rastopimo kockicu maslaca u rerni sipamo gotovu smesu, poravnamo i pečemo oko 30-40 minuta na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni....
Vazdušasti kačkavalj u rerniVazdušasti kačkavalj u rerni
29. sep.
Kačkavalj narendajte na krupno. Sve promešajte i od dobivene vazdušaste smese sipajte malo u pleh, u kome ste prethodno zagrejali ulje. Pecite u jakoj rerni veoma kratko....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane. Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
KačkavaljKačkavalj
01. jun
Kačkavalj ne treba da se konzumira ako ima neprijatan i jak miris, gorak i kiseo ukus, netipičnu belu boju, a nakon što se iseče pojavljuju se male rupice. Kačkavalj se čuva u frižideru u pakovanju, da se ne osuši....
Prednosti i mane sira i kačkavalja na bazi biljakaPrednosti i mane sira i kačkavalja na bazi biljaka
05. januar
Sir i kačkavalj pripremljeni sa biljnom masnoćom ne mogu se, u principu, predstaviti kao sir i kačkavalj, jer se ovi proizvodi prave od kravljeg mleka....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8 kocki. Ponovo oblikujemo ćuftice, pazimo da kačkavalj bude u unutrašnjosti. Svaku ćufticu posipamo susamom i uvaljamo lepo u kukuruzno brašno....
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj sa roštilja
22. jul
Kačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluPohovani kačkavalj u restoranskom stilu
23. april
Prvi korak je da se kačkavalj iseče na kriške debljine oko 1 cm. Narezani kačkavalj stavljamo u zamrzivač/frižider da se stvrdne. Za to vreme razbijte jaje u malu posudu i dobro ga umutite....
Kačkavalj u rerni sa koprivomKačkavalj u rerni sa koprivom
13. avgust
Izvadite jelo iz rerne, dobro je da se ohladi pa da se seče, ali možete ga seći i dok je još toplo. Kačkavalj u rerni sa koprivom je spreman....
Pohovani kačkavalj u turskim koramaPohovani kačkavalj u turskim korama
14. maj
Jaja se umute sa solju i biberom. Istopi se maslac, kačkavalj se seče na pravougaonike oko tri cm dužine....
Pohovani kačkavalj u lisnatom testuPohovani kačkavalj u lisnatom testu
25. mart
Zbog toga je sporo prženje idealna opcija za pohovani kačkavalj (od 9 stepeni, uključite na 4-5). 5. Izvadite pripremljeni pohovani kačkavalj na papir da upije višak masnoće....
Pohovani kačkavalj u obliku srcaPohovani kačkavalj u obliku srca
01. april
Kačkavalj isečemo u obiku srca i ostavljamo u zamrzivaču na pola sata. Smoki sameljemo sitno u blenderu. Jaje umutimo i u njega potapamo kačkavalj, posle u grickalice....
Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganjuPohovani kačkavalj u teflonskom tiganju
12. jun
Ovim naše tradicionalno meze će se pretvoriti u zdravije i ne sasvim prženo, već pre pečeno. Kačkavalj obavezno izvadite iz frižidera na 20-30 minuta pre nego što ga spremite da bi bio na sobnoj temperaturi....
Pomoć, buđ u frižideruPomoć, buđ u frižideru
18. okt.
Održavanje frižidera kod kuće uopšte nije lak posao. Otvarajnje frižidera prosto mora da dovede do prljanja, razlivanje tečnosti, ostaju fleke od hrane. Ako ostanu nepokupljeni, komadi hrane stvaraju povoljne uslove za razvoj...