Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Kiselo mleko se može kombinovati sa kiseljakom kako bi se napravio bogat preliv za salate od lososa.
Možete pripremiti zapanjujući pesto sa kiseljakom, razne sosove i prelive....
09. maj
Domaće kiselo mlekoU čašu odvojite 3-4 supene kašike svežeg mleka iz tegle i u njih dodajte kiselo mleko, koje treba da bude na sobnoj temperaturi. Pomešajte lepo i vratite u teglu, dobro mešajte da može ravnomerno da se rasporedi....
25. maj
Želirano kiselo mlekoPrvo potopite želatin u 100 ml hladne vode i sačekajte da nabubri. Nakon toga ga pažljivo rastopite na pari, ne treba da provri, i pomešajte sa kiselim mlekom....
15. okt.
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima....
09. dec.
Domaće bivolje kiselo mlekoGotovo domaće mleko čuvamo u frižideru.
Domaće bivolje kiselo mleko je veoma ukusno....
20. nov.
Domaće ovčije kiselo mlekoObavezno kuvajte mleko na pari, da ne zagori. Kad se podigne, isključite i ostavite da se ohladi, da može, kada stavite prst da ga zadržite....
29. april
Domaće kozje kiselo mlekoPotkvasa treba da bude 1 do 5% ili 1 litar svežeg mleka treba da se ukiseli sa 2 kašike kiselog....
21. april
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
28. avgust
Kiselo MlekoNakon toga se sipa u svaku telu po 1-2 kašike kvalitetnog kiselog mleka i pažljivo se promeša. Kiselo mleko koje se dodaje u tegle treba da bude oko 0.5-1% mleka koje će se kiseliti....
17. sep.
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?Preporučuje se da avokado bude na našem meniju svaki dan, jer ima niz korisnih, lekovitih i hranljivih osobina....
23. nov.
Želirano kiselo mleko sa voćemŽelirano kiselo mleko sa voćem stavite u frižider preko noći....
18. nov.
Želirano kiselo mleko sa borovnicamaŽelirano kiselo mleko sa borovnicama je veoma ukusno!...
26. avgust
1
Želirano kiselo mleko sa jagodamaKiselo mleko i pavlaka treba da budu na sobnoj temperaturi, a ako nisu, lagano ih ugrejte na pari. Umutite ih sa šećerom i dodajte tečne ekstrakte. Rastvorite želatin u oko 50 ml hladne vode i ostavite ga da nabubri....
25. maj
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zaslužuje mesto u svakoj kuhinji i na svakom stolu.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane.
Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
06. dec.
Gusto kiselo mleko po bakinom receptuKada temperatura mleka padne do tačke da prst može da podnese toplotu (45 stepeni), kutlačom uzmite malo svežeg mleka i dodaje se u kiselo mleko....
08. maj
Domaće kiselo mleko u mini pekariTakođe možete izabrati da koristite ovčije ili bivolje mleko.
Kada odlučite da pripremite kiselo mleko, kiselo mleko treba da bude na sobnoj temperaturi....
24. nov.
Kiselo mleko u aparatu za jogurtIsključite, zatvorite poklopčićima svaku teglicu i ostavite u frižideru na 4-5 sati ili na jednu noć.
Kiselo mleko u aparatu za jogurt je gotovo....
13. jul
Čokoladni musli i ceđeno kiselo mlekoPosuda se obloži prozračnom folijom, krajevi da vise. Ceđeno kiselo mleko se pomeša sa medom, vanilom i viljuškom se promeša da se dobije krem, na kraju se dodaje limunova kora kako bi dala svežinu....
28. mart