Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Kiselo mleko se može kombinovati sa kiseljakom kako bi se napravio bogat preliv za salate od lososa. Možete pripremiti zapanjujući pesto sa kiseljakom, razne sosove i prelive....
Domaće kiselo mlekoDomaće kiselo mleko
25. maj
U čašu odvojite 3-4 supene kašike svežeg mleka iz tegle i u njih dodajte kiselo mleko, koje treba da bude na sobnoj temperaturi. Pomešajte lepo i vratite u teglu, dobro mešajte da može ravnomerno da se rasporedi....
Želirano kiselo mlekoŽelirano kiselo mleko
15. okt.
Prvo potopite želatin u 100 ml hladne vode i sačekajte da nabubri. Nakon toga ga pažljivo rastopite na pari, ne treba da provri, i pomešajte sa kiselim mlekom....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima....
Domaće bivolje kiselo mlekoDomaće bivolje kiselo mleko
20. nov.
Gotovo domaće mleko čuvamo u frižideru. Domaće bivolje kiselo mleko je veoma ukusno....
Domaće ovčije kiselo mlekoDomaće ovčije kiselo mleko
29. april
Obavezno kuvajte mleko na pari, da ne zagori. Kad se podigne, isključite i ostavite da se ohladi, da može, kada stavite prst da ga zadržite....
Domaće kozje kiselo mlekoDomaće kozje kiselo mleko
21. april
Potkvasa treba da bude 1 do 5% ili 1 litar svežeg mleka treba da se ukiseli sa 2 kašike kiselog....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
Kiselo MlekoKiselo Mleko
17. sep.
Nakon toga se sipa u svaku telu po 1-2 kašike kvalitetnog kiselog mleka i pažljivo se promeša. Kiselo mleko koje se dodaje u tegle treba da bude oko 0.5-1% mleka koje će se kiseliti....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?
23. nov.
Preporučuje se da avokado bude na našem meniju svaki dan, jer ima niz korisnih, lekovitih i hranljivih osobina....
Želirano kiselo mleko sa voćemŽelirano kiselo mleko sa voćem
18. nov.
Želirano kiselo mleko sa voćem stavite u frižider preko noći....
Želirano kiselo mleko sa borovnicamaŽelirano kiselo mleko sa borovnicama
26. avgust
1
Želirano kiselo mleko sa borovnicama je veoma ukusno!...
Želirano kiselo mleko sa jagodamaŽelirano kiselo mleko sa jagodama
25. maj
Kiselo mleko i pavlaka treba da budu na sobnoj temperaturi, a ako nisu, lagano ih ugrejte na pari. Umutite ih sa šećerom i dodajte tečne ekstrakte. Rastvorite želatin u oko 50 ml hladne vode i ostavite ga da nabubri....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
U korist respiratornog sistema Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Zaslužuje mesto u svakoj kuhinji i na svakom stolu. Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Gusto kiselo mleko po bakinom receptuGusto kiselo mleko po bakinom receptu
08. maj
Kada temperatura mleka padne do tačke da prst može da podnese toplotu (45 stepeni), kutlačom uzmite malo svežeg mleka i dodaje se u kiselo mleko....
Domaće kiselo mleko u mini pekariDomaće kiselo mleko u mini pekari
24. nov.
Takođe možete izabrati da koristite ovčije ili bivolje mleko. Kada odlučite da pripremite kiselo mleko, kiselo mleko treba da bude na sobnoj temperaturi....
Kiselo mleko u aparatu za jogurtKiselo mleko u aparatu za jogurt
13. jul
Isključite, zatvorite poklopčićima svaku teglicu i ostavite u frižideru na 4-5 sati ili na jednu noć. Kiselo mleko u aparatu za jogurt je gotovo....
Čokoladni musli i ceđeno kiselo mlekoČokoladni musli i ceđeno kiselo mleko
28. mart
Posuda se obloži prozračnom folijom, krajevi da vise. Ceđeno kiselo mleko se pomeša sa medom, vanilom i viljuškom se promeša da se dobije krem, na kraju se dodaje limunova kora kako bi dala svežinu....