Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ukusna posna jela iz rerneUkusna posna jela iz rerne
07. avgust
Sve se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. I kako Francuzi kažu - Bon Apeti! Nemojte da propustite da pripremite u rerni i posni pirinač i posne janije....
Kačkavalj iz rerne u silikonskim kalupimaKačkavalj iz rerne u silikonskim kalupima
13. maj
Kačkavalj pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Poslužite sa slatko-ljutim sosom ovaj kačkavalj iz rerne u silikonskim kalupima....
Tikvice iz rerne a la parmidžanaTikvice iz rerne a la parmidžana
02. avgust
Pečemo tikvice u rerni, ugrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta. Vadimo iz rerne, ostavljamo da se ohladi 15 minuta i serviramo. Tikvice iz rerne a la parmidžana su mnogo ukusne....
Makarone iz rerne sa karamelomMakarone iz rerne sa karamelom
05. jun
Desert pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije lepu karamel boju. Makarone treba da se ohlade, pa ih zatim isecite na procije i poslužite....
Pasulj iz rerne sa kobasicomPasulj iz rerne sa kobasicom
28. januar
Pasulj skuvati u 3 različite vode. Kuvanje pasulja trajaće od 2 pa mozda i više sati u zavisnosti od toga kakav je pasulj. Dok se pasulj kuva, dinstati iseckan luk i šargarepu, dok potpuno ne omekša. Dodati pola kašičice...
Ćuftice iz rerne sa kačkavaljemĆuftice iz rerne sa kačkavaljem
17. jun
Pre nego što izvadite iz rerne, pospite ćuftice kačkavaljem....
Tikvice iz rerne sa parmezanomTikvice iz rerne sa parmezanom
23. jun
Pecite u ugrejanoj rerni, dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove tikvice servirajte sa gnječenim belim lukom i sitno iseckanim peršunom....
Šnicle iz rerne sa maslacemŠnicle iz rerne sa maslacem
14. feb.
Servirati ih uz prilog od svežeg povrća....
Zubatac iz rerne sa senfomZubatac iz rerne sa senfom
03. dec.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa kriškom limuna, prženim krompirom, salatom od paradajza i čašom vina....
Omlet iz rerne sa povrćemOmlet iz rerne sa povrćem
23. sep.
Kad smesa počne da vri prebacite pleh u rernu, uključenu na 200 stepeni. Omlet je gotov 10-12 minuta. Servirajte topao....
Makarone iz rerne za gladnikeMakarone iz rerne za gladnike
15. mart
Kad budu gotove operite ih hladnom vodom da se ne lepe. Sipajte u namazan pleh i prelijte smesom od jaja, mleka, šećera i vanile. Pecite dok ne bude gotovo....
Krompir iz rerne sa lukomKrompir iz rerne sa lukom
29. jul
Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju oko 30 minuta. 4. Servirajte krompir iz rerne sa lukom kao prilog uz ribu ili meso....
Patlidžan iz rerne sa mocarelomPatlidžan iz rerne sa mocarelom
24. jul
1
Pečeni patlidžan vraćamo u rernu i pečemo dok se mocarela ne rastopi....
Tikvice iz rerne sa siromTikvice iz rerne sa sirom
28. dec.
Nakon 20 minuta izvaditi, izrendati sir i staviti opet u rernu....
Makarone iz rerne sa prazilukomMakarone iz rerne sa prazilukom
21. mart
Sve stavljamo da se peče u umerenu rernu. Kad paradajz omekša, umutimo jaja sa biberom i prelivamo odozgo. Vraćamo jelo u rernu da se peče....
Orada iz rerne sa estragonomOrada iz rerne sa estragonom
19. dec.
Prcite oradu u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta. Servirajte oradu iz rerne sa estragonom uz salatu po vašem ukusu....
Skuša iz rerne sa povrćemSkuša iz rerne sa povrćem
08. dec.
4
Stavite u zagrejanu rernu na 200°C, a napola pečenja dodajte limunov sok od jednog limuna i 150 ml belog vina. Ravnomerno prelijte po povrću i ribi. Ispecite do kraja....
Sočivo iz rerne sa povrćemSočivo iz rerne sa povrćem
09. feb.
Zalijte lukom i sosom iz šerpe. Isecite pršutu na velike komade, pa pobacajte preko preliva. Peći na 200 stepeni 20 minuta....
Prlenke iz rerne sa nadevomPrlenke iz rerne sa nadevom
06. nov.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i stavite da se peče 15-20 minuta. Odmah nakon što se ispeku ih namažite mekanim maslacem. Po želji pospite prlenke sa nadevom šarenom solju ili drugim začinom....
Šnicle iz rerne za početnikeŠnicle iz rerne za početnike
11. avgust
Pecite šnicle iz rerne za početnike u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni 2 sata. Skinite foliju, pospite kačkavaljem i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju....
Artičoka iz rerne sa mocarelomArtičoka iz rerne sa mocarelom
01. april
Pecite povrće u rerni dok ne dobije lepo boju na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni. Pre serviranja pospite artičoku u rerni mocarelom sa sitno iseckanim peršunom!...
Pasulj iz rerne za postPasulj iz rerne za post
04. maj
Posni pasulj iz rerne je veoma ukusan. Prijatno!...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji ​​kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...