Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ukusna posna jela iz rerneSve se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. I kako Francuzi kažu - Bon Apeti!
Nemojte da propustite da pripremite u rerni i posni pirinač i posne janije....
07. avgust
Kačkavalj iz rerne u silikonskim kalupimaKačkavalj pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Poslužite sa slatko-ljutim sosom ovaj kačkavalj iz rerne u silikonskim kalupima....
13. maj
Tikvice iz rerne a la parmidžanaPečemo tikvice u rerni, ugrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta.
Vadimo iz rerne, ostavljamo da se ohladi 15 minuta i serviramo.
Tikvice iz rerne a la parmidžana su mnogo ukusne....
02. avgust
Makarone iz rerne sa karamelomDesert pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije lepu karamel boju.
Makarone treba da se ohlade, pa ih zatim isecite na procije i poslužite....
05. jun
Pasulj iz rerne sa kobasicomPasulj skuvati u 3 različite vode. Kuvanje pasulja trajaće od 2 pa mozda i više sati u zavisnosti od toga kakav je pasulj.
Dok se pasulj kuva, dinstati iseckan luk i šargarepu, dok potpuno ne omekša. Dodati pola kašičice...
28. januar
Ćuftice iz rerne sa kačkavaljemPre nego što izvadite iz rerne, pospite ćuftice kačkavaljem....
17. jun
Tikvice iz rerne sa parmezanomPecite u ugrejanoj rerni, dok ne dobiju zlatnu boju.
Gotove tikvice servirajte sa gnječenim belim lukom i sitno iseckanim peršunom....
23. jun
Zubatac iz rerne sa senfomPecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa kriškom limuna, prženim krompirom, salatom od paradajza i čašom vina....
03. dec.
Omlet iz rerne sa povrćemKad smesa počne da vri prebacite pleh u rernu, uključenu na 200 stepeni.
Omlet je gotov 10-12 minuta.
Servirajte topao....
23. sep.
Makarone iz rerne za gladnikeKad budu gotove operite ih hladnom vodom da se ne lepe.
Sipajte u namazan pleh i prelijte smesom od jaja, mleka, šećera i vanile.
Pecite dok ne bude gotovo....
15. mart
Krompir iz rerne sa lukomStavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju oko 30 minuta.
4. Servirajte krompir iz rerne sa lukom kao prilog uz ribu ili meso....
29. jul
Patlidžan iz rerne sa mocarelomPečeni patlidžan vraćamo u rernu i pečemo dok se mocarela ne rastopi....
24. jul
1
Makarone iz rerne sa prazilukomSve stavljamo da se peče u umerenu rernu.
Kad paradajz omekša, umutimo jaja sa biberom i prelivamo odozgo. Vraćamo jelo u rernu da se peče....
21. mart
Orada iz rerne sa estragonomPrcite oradu u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta.
Servirajte oradu iz rerne sa estragonom uz salatu po vašem ukusu....
19. dec.
Skuša iz rerne sa povrćemStavite u zagrejanu rernu na 200°C, a napola pečenja dodajte limunov sok od jednog limuna i 150 ml belog vina.
Ravnomerno prelijte po povrću i ribi. Ispecite do kraja....
08. dec.
4
Sočivo iz rerne sa povrćemZalijte lukom i sosom iz šerpe.
Isecite pršutu na velike komade, pa pobacajte preko preliva. Peći na 200 stepeni 20 minuta....
09. feb.
Prlenke iz rerne sa nadevomUgrejte rernu na 200 stepeni i stavite da se peče 15-20 minuta.
Odmah nakon što se ispeku ih namažite mekanim maslacem.
Po želji pospite prlenke sa nadevom šarenom solju ili drugim začinom....
06. nov.
Šnicle iz rerne za početnikePecite šnicle iz rerne za početnike u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni 2 sata.
Skinite foliju, pospite kačkavaljem i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju....
11. avgust
Artičoka iz rerne sa mocarelomPecite povrće u rerni dok ne dobije lepo boju na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.
Pre serviranja pospite artičoku u rerni mocarelom sa sitno iseckanim peršunom!...
01. april
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Kelj je dugo bio deo kulinarske tradicije nekih zemalja. Na primer, u holandskoj kuhinji kelj se koristi za pripremu priloga, supa i salata. Proizvod je svež dodatak svakom receptu. Stampot sa keljom je klasično holandsko...
08. sep.
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar