Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da jedemo kod gihta?Ovo jedinjenje smanjuje upalu koja je uvek prisutna kod gihta. Delujući na određene ćelije, 3nB sprečava oksidativni stres i upale.
Ne treba zaboraviti terapeutska svojstva beta-selenina....
06. januar
Šta da jedemo kod pojave Hašimota?- Izbegavajte da jedete egzotičniju hranu ili super hranu jer su bogate lektinima koji povećavaju propusnost creva....
02. feb.
Šta da jedete kod fasting dijete?Šta je fasting dijeta i kako treba da jedete u skladu sa njom?
Fasting dijeta je način periodičnog gladovanja, u kome telo prolazi kroz aktivnu detoksikaciju....
02. maj
Ishrana kod upale žučiOd voća je dozvoljeno sve da se jede, ako je dobro sazrelo, sušene jabuke i kruške, sokovi, nektari i kompoti....
26. mart
Šta da jedemo za zdrave kosti?Neke namirnice su korisne, druge izazivaju upalu i iritaciju. Hrana koja sprečava upale takođe igra ulogu u jačanju tkiva i izgradnji jače gustine kostiju. Ova hrana štiti zglobove, sprečava povrede i sprečava bol....
25. januar
Šta da jedemo kod malaksalosti?Umor i malaksalost su stanja koja smetaju normalnom životu. Ako patite od malaksalosti, treba da napravite promenu u svom režimu ishrane. Dobro je da izbegavate namirnice koje imaju veliki sadržaj šećera i masti, jer...
26. feb.
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?I u kombinaciji sa zdravom dijetom takva prosta tehnika daje zaista neverovatne rezultate....
04. feb.
Šta da jedete da biste ubili apetitNučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
13. april
Hrana i piće kod upale krajnikaU ovom članku ćete saznati kako da se hranite kod upale krajnika i koja je najodgovarajuća hrana i piće.
Napici kod upaljenih krajnika
Hidratacija je od odlučujućeg značaja kada patite od upale krajnika....
20. nov.
Šta da jedemo kod napada žuči?Napad žuči (žučne kese) je izuzetno bolan. On se karakteriše jakim bolovima i grčenjem sa desne strane ispod rebara, a bol se često širi ka vratu ili ramenu i obično se javlja nagon za povraćanjem i visoka temperatura....
06. dec.
Šta da jedemo kod pojave ekcema?Ekcem predstavlja upalu kože, a za njegovu pojavu mogu biti odgovorni različiti uzroci....
10. avgust
Šta ne treba jedemo kod visokog krvnog pritiska i holeterolaPovišeni holesterol i visok krvni pritisak obično nemaju simptome, ali često vas ove dve ubice dovode do ozbiljnog rizika od srčanih oboljenja, srčanog udara i drugih kardiovaskularnih stanja.
Na sreću, vaš lekar...
08. januar
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Šta treba da jedete i pijete tokom bolesti kako biste poboljšali svoje stanje?
Mnogo tečnosti
Kada se osećate loše, telu je potrebno mnogo tečnosti....
15. maj
Šta ne treba da jedete tokom dojenjaSastav majčinog mleka se menja u zavisnosti od toga šta majka jede, ali u svim slučajevima ostaje najbolje za dete....
31. januar
Kako da jedemo mango i šta ne znamo o njemuDosta ljudi se čudi kako se ovo egzotično voće jede. To je veoma lako. Voće treba da se dobro opere. Seče se na tri dela, tako da srednji deo bude kao traka, širine 1 cm....
22. feb.
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeRazličita jedinjenja u grožđu pomažu kod smanjenja upale u organizmu i osiguravaju povoljan antioksidativni efekat....
04. mart
Šta jesti kod povraćanjaZnatno olakšanje kod ovakvih stanja možete osetiti ako jedete hladnu hranu - hladno meso, vurdu (sitan sir), kiselo voće....
27. mart
Šta jesti kod osteoporoze?Ishrana je deo lečenja nekih bolesti, pre svega organa za varenje, i to svi znaju. Kod drugih zdravstvenih problema, čini se da hrana nije među važnim tačkama u kontroli simptoma. Jedna takva bolest je osteoporoza, koja utiče...
31. januar
Šta jesti kod ileusa?Kao i kod svake druge bolesti, i kod ove moramo znati šta da jedemo.
Pre toga, međutim, neka vidimo koji su uzroci pojave ileusa tankog i debelog creva....
03. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Banana je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka. Za njenu domovinu se smatra Malajski arhipelag, gde je stanovništvo koristilo banane kao hranu za dopunu ishrane ribom. Ime banana potiče od arapske reči banan, što znači...
08. maj
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
Kada se kuvaju, protein iz jaja...
18. mart
Zašto treba da jedemo jajaU poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne.
U stvari, jaja su bogata hranljivim sastojcima, uključujući i najvažnije vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u borbi...
07. mart
Da li pravilno jedemo avokado?Popularna naučna organizacija Američko dijetetsko društvo nedavno je objavila studiju pod naslovom Kako da izvučete maksimalne koristi za svoje zdravlje dok jedete avokado....
04. mart