Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prašak za pecivoLjudi koji imaju porbleme sa glutenom i laktozom bi trebalo da koriste prašak za pecivo bez glutena ili bio prašak za pecivo, koji ne sadrži fosfate i gluten....
24. april
Slano pecivo bez glutenaPo prvi put radim sa ovim brašnom, ali je ispalo odlično ovo slano pecivo bez glutena. Testo razvlačimo na koru debljine oko 0, 5 mm....
30. januar
Kora za tortu bez glutenaDodajte kakao, mlevene orahe, vanilin šećer i prašak za pecivo, pa promešajte. Postepeno i u manjim količinama dodajte i umućena belanca i promešajte....
29. jul
Kolač bez praška za pecivoIzvađen i preokrenut dok je još topao, kolač sa orasima pospite šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom po izboru.
Ukusan i jednostavana kolač bez praška za pecivo, savršen za kafu sa prijateljicama :)...
22. avgust
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Zbog sadržaja skroba, koliko god i da ga je minimalno u prašku za pecivo nalazi se fosfat, gluten i laktoza. To bi pravilo problem kod ljudi koji su netolerantni na gluten....
05. okt.
Čoko kremići bez glutena za decuČoko kremiće bez glutena za decu možete posuti crnom čokoladom ako vam je ostala.
Neka vam je slatko!...
01. jul
Kolači sa kakaom za Božić bez glutenaDodajte brašno od orašastih plodova, kokosovo brašno i kukuruzni skrob, prašak za pecivo, himalajsku so, vanilu i sodu bikarbonu u seckalicu i mešajte na velikoj brzini 15 sekundi....
15. januar
Da li je prašak za pecivo štetan?Ponekad proizvođači dodaju modifikovani skrob, što takođe čini prašak za pecivo štetnim za telo. Ljudi koji imaju problem sa glutenom treba da koriste prašak za pecivo bez glutena....
27. jul
Ishrana bez glutenaBombone i slatkiši, karamel, dražei, čokolada, kolači, peciva - svi oni sadrže gluten....
12. maj
Dijeta bez glutenaDijeta bez glutena namenjena je svima - onima koji pate od netolerancije na gluten ili se plaše da je imaju, kao i onima koji žele da jedu zdravo i hranljivo, bez glutena....
12. maj
Namirnice bez glutenaNetolerancija na gluten se naziva celijakija. Ovo je autoimuna bolest. Izaziva atrofiju sluzokože tankog creva ukoliko jedete namirnice sa glutenom i pšenicu. Sve veći procenat čovečanstva pati od nje....
24. januar
Originalne japanske palačinke bez praška za pecivoOriginalne japanske palačinke bez praška za pecivo se mogu servirati sa džemom, marmeladom ili sirom.
Odličan recept za palačinke, neka vam je ukusno!...
25. jun
Šta je galaktoza i gde se nalaziGalaktoza je jedan od glavnih izvora energije za telo. To je običan mlečni šećer. Neophodan je za puno funkcionisanje našeg organizma, a koristi se i u medicini i mikrobiologiji.
Galaktoza je monosaharid koji se vrlo...
23. januar
Primer nedeljnog menija za ishranu bez glutenaOva ishrana je za ljude koji su alergični na gluten (tj. gluten je štetan za rad njihovih creva).
Možete verovati krompiru, pirinču i nekim vrstama pasulja....
18. mart
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %). Generalno teobromin deluje...
16. mart
Krekeri bez glutenaVeoma zdravi, korisni i ukusni krekeri bez glutena i masti, pogodni i za vegane.
Prijatno!...
02. jul
Lavaš bez glutenaDodajemo so i prašak za pecivo.
Pomešamo sodu i sirće i sipamo u brašno.
Pomešamo maslinovo ulje sa vrućom vodom i sokom od limuna i sipamo po malo u posudu dok mešamo. Zamesimo meko testo....
24. jul
Ekleri bez glutenaKad svi budu gotovi, poređamo u pleh i stavljamo u frižider eklere bez glutena....
24. januar
Krem bez glutenaDesert bez glutena sipamo u 4 posudice i kad se ohladi stavljamo u frižider na 3 sata.
Serviramo krem bez glutena dobro ohlađen i ukrašavamo po želji sa raznim sezonskim voćem.
Neka vam je slatko!...
03. jul
Medenjaci bez glutenaDodajemo med, cimet, karanfilić. kardamon, prašak za pecivo i šarlan.
Mešamo i postepeno dodajemo brašno.
Zamesimo meko lepljivo testo. Od njega otkidamo po malo i oblikujemo loptice....
22. maj
Lepinje bez glutenaDodajte malo po malo brašna bez glutena i umesite mekano testo koje se ne lepi za ruke. Umotajte testo prozirnom folijom i ostavite ga da naraste oko 45 minuta u toploj sobi, trebalo bi da udvostruči zapreminu....
15. mart
Kantučini bez glutenaTesto oblikujte na duguljastu zemičku i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 stepeni 20-30 minuta. Pratite.
Treba da se stvori korica, ali da ostane mekano unutra....
01. april
Galete bez glutenaPomešamo suve i tečne sastojke kao za smesu za palačinke, ali treba da bude gušća.
Po želji u nju dodajemo sveže borovnice ili suvo voće.
Pečemo u aparatu za galete prema uputstvu na apratu....
26. sep.