Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna turske baklavePistać je druga stvar kojom se Turci ponose i jedan od tajnih sastojaka originalne turske baklave!
I ako mislite da se baklavom troše unikatni ukusi jednog od omiljenih turskih slatkiša, ne žurite....
06. april
1
Za šta je dobra zelena hrana?Stoga nije slučajno da su među najkorisnijim proizvodima upravo zelene namirnice....
28. mart
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koliko god se činilo da je napraviti omlet lako, možda neće izgledati dovoljno mekano i vazdušasto ako ne znate tajni sastojak....
04. mart
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je solanin?Možda su vam baka ili majka kada ste bili mali govorili da ne treba jesti ljusku starog zelenog krompira, ali kada je u pitanju pečeni krompir, kožica je najbolji deo.
Šta je solanin?...
20. dec.
Šta je umami?Kuvari podižu svoju kuhinju tako što prave umami bombe, koje su jela napravljena od nekoliko umami sastojaka kao što je riblji sos.
Neki su sugerisali da bi on mogao biti razlog popularnosti kečapa....
03. maj
Šta je teroar?Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva slojeva značenja, uključujući zemlju, vinograd i čoveka....
22. nov.
Šta je Maća?Zeleni čaj je poznat mnogo godina unazad po svojim zdravstvenim koristima kod ljudi, ali Maća čaj obezbeđuje takve koristi mnogo puta više, do 10 puta više korisnih sastojaka....
01. okt.
Baklava s nadevomPospite već odstajalu baklavu vrućim sirupom, pripremljenim od šećera i vode, limunove kore i vanile, koji su provreli na ringli. Ostavite baklavu s nadevom da odstoji jedan dan ili noć pre nego što je servirate....
10. mart
1
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGvožđe koje se nalazi u njima je 15 puta veće, nego u naru, spanaću i zelenim jabukama.
Ima 500 puta više vitamina C u odnosu na pomorandže i lumun....
25. april
Šta je UHT mleko?Mleko je upakovano u aseptičnu ambalažu koja se sastoji od višeslojnog kartona. Na ovaj način se sprečava negativan uticaj na proizvod vlage, svetlosti, bakterija i mirisa....
14. mart
Šta je voćno povrće?To su paradajz, paprika, patlidžan, krastavci, boranija, zeleni grašak, zeleni bob, fizalis, bundeva, tikvice, masline, avokado i lubenica....
11. nov.
Šta je metoda konfi?Meso se ne prži, nego se polako kuva i tako se čuvaju sve arome i korisni sastojci hranljivog proizvoda....
30. april
Šta je limunska kiselina?Limunu i limeti (zeleni limun) daje karakterističan kiselkast ukus. Limun, kao i limeta, sadrže najviše limunske kiseline....
02. april
Šta je ovo-vegetarijanac?Vegani su često pažljivi u traženju sastojaka kako bi se garantovali da nijedan nije dobijen iz jaja, mesa ili mlečnih proizvoda....
28. feb.
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je to poširanje?Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
15. mart
Božićna baklava u školjkicamaAko vam je dosadila klasična baklava, ovog Božića probajte božićnu baklavu u školjkicama....
10. januar
Zeleni ČajVećina istraživanja, sprovedenih na bazi dobrovoljnih grupa, koje su se sastojale od ljudi koji redovno piju zeleni čaj i onih koji ne konzumiraju ovaj koristan napitak, navode da zeleni čaj predupređuje od kancerogenih...
17. jun
Zeleni SirPredlažemo vam sasvim običan recept sa neobičnim zelenim sirom:
Neophodni sastojci: 150 g zelenog sira, 4-5 kašika meda, 5 kašika kokosovog brašna
Način pripreme: Isecite zeleni sir na kocke....
28. sep.
Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?Svi su čuli za godži bobicu i njene zdravstvene koristi. Mnogi je koriste za razne zdravstvene tegobe i za podizanje tonusa organizma.
Akai bobica nije toliko poznata kao godži bobica, ali nije ništa manje efikasna...
09. dec.
Šta sadrži zeleni čajU zelenom čaju je sadržano otprilike 3% kofeina, a takođe i veoma male količine teobromina i teofelina. Još jedan sastojak koji možete naći samo u čaju je aminokiselina teanin....
14. dec.