Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna turske baklaveTajna turske baklave
06. april
1
Pistać je druga stvar kojom se Turci ponose i jedan od tajnih sastojaka originalne turske baklave! I ako mislite da se baklavom troše unikatni ukusi jednog od omiljenih turskih slatkiša, ne žurite....
Za šta je dobra zelena hrana?Za šta je dobra zelena hrana?
28. mart
Stoga nije slučajno da su među najkorisnijim proizvodima upravo zelene namirnice....
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Koliko god se činilo da je napraviti omlet lako, možda neće izgledati dovoljno mekano i vazdušasto ako ne znate tajni sastojak....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Možda su vam baka ili majka kada ste bili mali govorili da ne treba jesti ljusku starog zelenog krompira, ali kada je u pitanju pečeni krompir, kožica je najbolji deo. Šta je solanin?...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Kuvari podižu svoju kuhinju tako što prave umami bombe, koje su jela napravljena od nekoliko umami sastojaka kao što je riblji sos. Neki su sugerisali da bi on mogao biti razlog popularnosti kečapa....
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva slojeva značenja, uključujući zemlju, vinograd i čoveka....
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Zeleni čaj je poznat mnogo godina unazad po svojim zdravstvenim koristima kod ljudi, ali Maća čaj obezbeđuje takve koristi mnogo puta više, do 10 puta više korisnih sastojaka....
Baklava s nadevomBaklava s nadevom
10. mart
1
Pospite već odstajalu baklavu vrućim sirupom, pripremljenim od šećera i vode, limunove kore i vanile, koji su provreli na ringli. Ostavite baklavu s nadevom da odstoji jedan dan ili noć pre nego što je servirate....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Gvožđe koje se nalazi u njima je 15 puta veće, nego u naru, spanaću i zelenim jabukama. Ima 500 puta više vitamina C u odnosu na pomorandže i lumun....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
Mleko je upakovano u aseptičnu ambalažu koja se sastoji od višeslojnog kartona. Na ovaj način se sprečava negativan uticaj na proizvod vlage, svetlosti, bakterija i mirisa....
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
To su paradajz, paprika, patlidžan, krastavci, boranija, zeleni grašak, zeleni bob, fizalis, bundeva, tikvice, masline, avokado i lubenica....
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Meso se ne prži, nego se polako kuva i tako se čuvaju sve arome i korisni sastojci hranljivog proizvoda....
Šta je limunska kiselina?Šta je limunska kiselina?
02. april
Limunu i limeti (zeleni limun) daje karakterističan kiselkast ukus. Limun, kao i limeta, sadrže najviše limunske kiseline....
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Vegani su često pažljivi u traženju sastojaka kako bi se garantovali da nijedan nije dobijen iz jaja, mesa ili mlečnih proizvoda....
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji. Odakle potiče ovaj naziv? Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Božićna baklava u školjkicamaBožićna baklava u školjkicama
10. januar
Ako vam je dosadila klasična baklava, ovog Božića probajte božićnu baklavu u školjkicama....
Klasična baklava s orasimaKlasična baklava s orasima
31. jul
Preliva se već hladna baklava. Ostavlja se da odstoji 24 sata....
Zeleni ČajZeleni Čaj
17. jun
Većina istraživanja, sprovedenih na bazi dobrovoljnih grupa, koje su se sastojale od ljudi koji redovno piju zeleni čaj i onih koji ne konzumiraju ovaj koristan napitak, navode da zeleni čaj predupređuje od kancerogenih...
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Predlažemo vam sasvim običan recept sa neobičnim zelenim sirom: Neophodni sastojci: 150 g zelenog sira, 4-5 kašika meda, 5 kašika kokosovog brašna Način pripreme: Isecite zeleni sir na kocke....
Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?Šta je Akai bobica (Acai berry) i za šta je dobra?
09. dec.
Svi su čuli za godži bobicu i njene zdravstvene koristi. Mnogi je koriste za razne zdravstvene tegobe i za podizanje tonusa organizma. Akai bobica nije toliko poznata kao godži bobica, ali nije ništa manje efikasna...
Šta sadrži zeleni čajŠta sadrži zeleni čaj
14. dec.
U zelenom čaju je sadržano otprilike 3% kofeina, a takođe i veoma male količine teobromina i teofelina. Još jedan sastojak koji možete naći samo u čaju je aminokiselina teanin....