Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Konzumiramo bakine prlenke sa spanaćem uz masline, katak, beli luk sa mlekom ili sa ajranom....

1

Podelite testo na 6 delova, pa na površini koju ste posipali brašnom, napravite prlenke....

Premažite lepinjice (prlenke) sa malo masnoće i pospite šarenom solju.
Ispecite prlenke u jakoj rerni.
Poslužite dok su tople....

Na namazanom plehu, posutom sa malo brašna, stavljamo prlenke.
Posipamo rednanim kačkavaljem....

Razvučemo i mažemo sa maslacem ili maslinovim uljem, nakon toga svaku prlenku posipamo čubrom i rendanim kačkavaljem....

Prlenke se peku 2-3 minuta sa jedne strane, nakon toga ih okrenite i pecite otprilike isto vreme i sa druge strane....

U zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem se peku prlenke sa obe strane, okreću se metalnom špatulom....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: