Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Usukana penjurlija za BožićOstavite raskošnu usukanu penjurliju ponovo da naraste na otprilike sat i po vremena u zavisnosti od toplote u sobi....
Jednostavna penjurlija sa sirom
Pečemo u zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni jednostavnu penjurliju sa sirom.
Dobija se aromatična i veoma ukusna penjurlija sa sirom....
Mešana penjurlija sa kvascem
Pečemo mekanu penjurliju u ugrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotova.
Dok je još topla namažemo masalcem mešanu penjurliju sa kvascem....
Slojevita penjurlija sa nadevom
Zamesimo testo od nadevenih sastojaka. Podelimo testo na tri jednaka dela. Svaki deo razvučemo na tanku koru i premažemo rastopljenim maslacem....
Penjurlija sa kiselim mlekom
Umute se tri jaja i dodaje im se mleko u kome je rastvorena soda, masnoća, sir i brašno.
Dobijeno srednje tvrdo testo se rasporedi u posudu za...
Lenja penjurlija sa sirom
U veliku posudu sipajte blago zagrejano mleko i rastvorite kvasac u njemu.
Dodajte umućena jaja, so i promešajte, dodajte deo po deo prosejanog...
Pastirska penjurlija sa prazilukom
Umutite žumance sa nekoliko kapljica ulja i preko premažite penjurliju....
Mekana penjurlija sa sirom
Zamesite meko testo od namirnica bez sira i masnoće. Podelite ga na 9 loptica i ostavite da odmori 15 minuta.
Ugrejte ulje, ali da ne bude vruće...
Slojevita penjurlija sa sirom
Peći penjurliju na 170 stepeni na umerenoj temperaturi, dok gibanica ne porumeni....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: