Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Stavite u njih dve tri kutlaće pileće čorbe, da se ujednače temperature. Vratite tečnost u šerpu i promešajte....

Pravimo zapršku od žumanaca i kiselog mleka, mešajmo i dodajemo u pileću čorbu....

Pileća leđa i iznutrice operite i stavite u šerpu sa posoljenom vodom i malo ulja....

Dodajte ih u bujon od pileta, stavite bujon od povrća, paradajz i pire, karfiol i začine. Kuvajte oko 10 minuta, na kraju dodajte i boraniju....

Nakon toga sipamo proceđeni pileći bujon i dodajemo meso od bataka, odvojeno od kostiju.
Sipamo bulgur u čorbu....

Čim je pileća čorba gotova, pravimo zapršku od žumanca, kiselog mleka, soka polovine limuna i brašna....

Pileće meso sitno naseći i staviti ga da se skuva.
Krompir i šargarepu narendati. Luk i paradajz naseckati i dodati povrće u piletinu....

Isecite pileće meso na komadiće, skinite šerpu sa vatre i rešetkastom kašikom pažljivo izvadite povrće. Izvadite celer i zrna bibera....

Ostavite da se kuva još 10 minuta, izvadite piletinu i dodajte fidu, biber, čubar i smrvljene kocke pilećeg bujona....
Rejting
3.5
Ukupno glasalo: 2
50
41
31
20
10
Oceni: