Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Piletinu skuvati, očistiti od kostiju i iskidati na manje komadiće. U drugu šerpu sipati željenu količinu vode, nakon toga dodati meso, a nakon mesa...

Procedite pileći bujon i stavite ga u odgovarajuću šerpu. Dodajte povrće i kuvajte na tihoj vatri.
Kada povrće omekša, stavite pileće meso....

Dodajte pileće meso i kuvajte ponovo.
Gotovu supu začinite biberom i peršunom....

Pileće batake skuvamo i odvojimo od kostiju. Za vreme kuvanja s vremena na vreme skidamo penu rešetkastom kašikom....

Očistite i operite pile i iznutrice hladnom vodom.
Kuvajte ga u posoljenoj vodi na tihoj vatri dok ne bude gotovo....

U šerpu sipajte 2 litra vode, stavite pileće meso i 1/2 kašičice soli i kuvajte 45 minuta....

Dodajemo fidu i pravimo zapršku, ostavljamo pileću supu da vri dok ne budu gotovi rezanci....

Istopite maslac u velikoj šerpi i ispržite isečen luk dok ne postane zlatast.
Dodajte isečeno meso i zapržite, dok mešate.
Začinite solju i...

Kada je sve skuvano, ekonomična bistra pileća supa se posipa sa malo iskidanog ili usitnjenog peršuna....

Kada se pile skuva, izvadite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Procedite bujon. Izvadite kosti, hrskavice i kožu pileta....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: