Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Jagnjeća plećka, sporo pečena sa krompirom u foliji, je spremna!...

Meso od svinjske plećke, isečeno na krugoce sa malo kostiju, propržite u ugrejanom ulju....

Uzmite jedno celo, veće parče svinjske plećke. Napravite marinadu od soja sosa, izgnječenog belog luka i začina....

Prethodno zagrevate rernu na 180 stepeni.
Ne stavljajući masnoću zagrevate začine u tiganju dok ne postanu aromatični. Nakon toga u drugoj posudi...

Izlupamo plećku, posolimo je i pobiberimo.
Namažemo je maslacem i stavljamo da se peče u umereno ugrejanoj rerni na oko 90 minuta....

U podmazanu posudu za pečenje na krajeve naređamo krompir, a u sredinu stavimo namazanu jagnjeću plećku....

Uzmite jedno veće ili dva manja komada svinjskih rebara.
Premažite ih dobijenom smesom i rukama dobro utrljajte meso i kosti....

Svinjska glava se preseče na pola i dobro opere toplom tekućom vodom. Stavite dva dela u veliku šerpu i sipajte vrelu vodu....

Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo na 150 stepeni 3 sata. Vadimi i prelivamo meso dobijenim sosom, vraćamo u rernu na još sat vremena....

Ovako pripremljena sporo pečena svinjska rebra odvajaju se od kostiju samo jednim pogledom i tope se u ustima.
Prijatno!...
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: