Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečena ovnujska plećka

Pečena ovnujska plećka

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Pečena ovnujska plećka
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
4
"Svako meso ima finoće prilikom pripreme, a kako da pripremite najukusniju ovneću plećku, saznaćete samo ovde"

Potrebni sastojci

  • ovnujska plećka - 1 komad
  • so
  • biber
  • prezle - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • maslac - 1 - 2 supene kašike
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupamo plećku, posolimo je i pobiberimo.

Namažemo je maslacem i stavljamo da se peče u umereno ugrejanoj rerni na oko 90 minuta.

Nakon toga posipamo sa obe strane izgnječenim belim lukom i isečenim peršunom.

Pečemo još oko 60 minuta, s vremena na vreme okrećemo da se ispeče sa obe strane i prelivamo sosom od pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: