Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pihtije»Čorba pihtija sa svinjskom glavom

Čorba pihtija sa svinjskom glavom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čorba pihtija sa svinjskom glavom
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
3
"Pihtije, pihtije, ali ne od nogica, već od svinjske glave - to se zove ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 1/2 glave
  • svinjske nogice - 2 komada
  • svinjske uši - 1 komad
  • beli luk - 10 čenova
  • vinsko sirće - 3 - 4 kašike
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite glavu, nogice i uši na komadiće.

Stavite ih u vodu i neka odstoje nekoliko sati.

Kada ih izvadite, ponovo ih operite pod mlazom tekuće vode.

Stavite ih u duboku šerpu, sipajte vodu, da ogrezne, pa stavite na ringlu da se kuva.

Kada voda proključa, stvoriće se pena, koju treba s vremena na vreme ukloniti. Kuvajte dok se meso ne skuva.

Izvadite meso i isecite na kockice, a bujon procedite pomoću gaze.

Prebacite bujon, a i meso u čistu šerpu i ostavite čorbu da se kuva, dok se bujon upola ne smanji.

Napravite sos od belog luka na sledeći način. Isitnite beli luk sa solju i sipajte sirće, pa sve promešajte.

Dodajte po 1 kašiku ili više, ako želite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: