Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Punjeni praziluk

Punjeni praziluk

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Punjeni praziluk
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
13/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Kladimo se u jednu malu domaću rakiju da ovako ukusno meze do sada niste probali"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 struk
  • krem sir - 150 g
  • sir - 100 g, kravlji
  • kisela pavlaka
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk sečemo na komade duge oko 10 cm. Oštrim nožem odsečemo jednu stranu i pažljivo odlepimo ljuske, tako da se dobiju cilindri.

Kuvamo praziluk nekoliko minuta.

U posudi izrendamo kravlji sir, dodajemo krem sir, malo kisele pavlake da dobijemo smesu za lakše punjenje cilindara.

Začinimo solju i biberom. Praziluk napunimo malom kašikom ili špricem. Prelivamo maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: