Način pripreme
/undefined Ugrejte sveže mleko zajedno sa šećerom, stavite i kvasac i jednu kašičicu brašna. Ostavite smesu da nadođe. Za to vreme prosejte brašno.
Umutite jaja, kiselo mleko i so. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte smesu od jaja i nadošao kvasac. Počnite da mesite. Kad testo prestane da se lepi, ostavite ga na oko pola sata da nadođe, pokrijte folijom i krpom.
Kad bude gotovo podelite ga na tri lopte. Svaku posebno razvucite, svaki list obilno namažite rastopljenim maslacem.
Poređajte tri kore jednu na drugu, uvijte u rolat i nakon toga secite rolate, širine oko 4-5 cm.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, koji takođe možete malo namazati.
Pogaču namažite umućenim žumancem. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 1 sat.