Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Čorba od svinjskog mesa sa zaprškom

Čorba od svinjskog mesa sa zaprškom

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
5418528
Čorba od svinjskog mesa sa zaprškom
Fotografije: Dora Grozeva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Nikako nije komplikovana, ali je zato veoma ukusna - zato odmah zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 200 g, od buta
  • luk - 100 g, crni
  • šargarepa - 100 g
  • fida - 50 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 200 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte 2-3 l vode u šerpu i neka proključa. Meso isecite na sitne kockice i stavite da se kuvaju.

Kada meso omekša, dodajte sitno iseckano povrće. Dodajte so, vegetu i ulje. Čm omekša šagarepa, dodajte fidu i kuvajte još 5-10 minuta.

Sklonite sa vatre i zapržite čorbu, tako što ćete u činiji umutiti kiselo mleko i jaje i uz neprestano mešanje dodajte od bujona.

Vratite tečnost u šerpu i dobro promešajte. Dodajte čubar, biber i iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: