Sušene paprike punjene pasuljem u rerni

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
04/08/2018
"Da li možete zamisliti Badnje veče bez tradicionalno punjenih sušenih paprika sa pasuljem, jer ni mi ne možemo zamisliti "
Priprema50 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno140 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano190
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, kuvan
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • praziluk - 4 - 5 struka
  • paprike - 15 - 20 komada, su[ene (crvene)
  • so - po želji
  • ulje
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • peršun - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike prelijte mlakom vodom i ostavite na stranu, da omekšaju.

Luk prodinstajte sa malo ulja dodajte alevu appriku i promešajte. Dodajte mu i skuvani pasulj.

Sklonite sa vatre i dodajte sitno iseckane začine - peršun, biber, so po želji, nanu. Dobro promešajte i napunite paprike.

Poređajte ih u tavu i prelijte čašom vode, posolite po želji, pa dodajte nekoliko kašika ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni, dok voda ne ispari i ne ostane samo ulje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar