Imam bayildi u rerni

Teodora TonevaTeodora Toneva
Početnik
14670
Imam bayildi u rerni
Fotografije: Teodora Toneva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Samo da znate da niste pozvani! Kome se jede Imam bayildi neka spremi sam!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 kom. srednje veličine
  • šargarepa - 2 kom.
  • crni luk - 4 glavica srednje veličine
  • paprika - 4 kom. zelenih
  • beli luk - 6 - 7 čena
  • paradajz - 5 kom. srednje veličine
  • limun - 1/2 kom.
  • peršun
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • piment - 2 zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštiti i ukloniti drške, a po želji ga oljuštiti. Naseći ga na kiriške veličine 1-1.5 cm, posoliti ih i ostaviti da odstoje 1 sat u vodi.

Crni luk naseći sitno, a beli luk na kolutove, pa ih zapržiti na vrućem ulju. Dodati sitno nasečene zelene paprike i šargarepu, sitno nasečenu ili narendanu.

U tiganj dodati i oljušten i pasiran paradajz, zajedno sa biberom, solju, peršunom, lovorovim listom, pimentom i kašičicom aleve paprike. Ostaviti 8-10 minuta da vri.

Patlidžan izvaditi iz vode, oprati i osušiti, uvaljati ga u brašno i pržiti dok ne omekša. U malu tavu ređati patlidžan, preliti ga sokom od limuna, na nakon toga staviti pola količine pripremljenog povrća.

Ponovo staviti red patlidžana, sok od limuna i dodati preostalu količinu povrća. Peći na 180 stepeni, 40-45 minuta. Jelo servirati sa ljutom paprikom i posuti ga peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: