Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom i pirinčem

Patlidžan punjen mlevenim mesom i pirinčem

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Patlidžan punjen mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
"Punjene đakonije za gladne"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz sok - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • biber
  • kumin
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i prepolovite patlidžan. Isecite pažljivo unutrašnjost patlidžana na kocke, tako da se dobiju čamci. Posolite i ostavite da se ocedi oko 30 minuta.

Za to vreme isecite luk na krupno, a beli luk - na sitno. Operite pirinač pod tekućom vodom.

U dubokom tiganju zapržite luk, beli luk, šargarepu na kocke, mleveno meso, pirinač i kocke iz unutrašnjosti patlidžana. Začinite začinima (so, biber, kumin i nana) i dodajte paradajz sok.

U podmazanu posudu za pečenje, stavite takozvane čamce (patldižane) i napunite nadevom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeno dok ne bude gotovo (oko 60 minuta).

Servirajte sa strukom svežeg peršuna. Po želji možete, pre nego što izvadite jelo, da ga pospete narendanim kačkavaljem i zapecite još 10 minuta.

Beleška: Ako vam ostane nadev, iskoristite ga da napunite tikvice ili paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: