Pečena jarebica

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pečena jarebica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Jarebica je pernata, ali nije pile - bar dva puta je ukusnija, ako ste je spremili po našem receptu"

Potrebni sastojci

  • jarebica - 1/2 komada
  • maslac - 20 g
  • luk - 25 g
  • slanina - 20 g
  • biber - 3 zrna
  • lovorov list
  • kiselo mleko - 20 g
  • brašno - 5 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jarebice se špikuju sa slaninom. Peku se cele ili isečene na 4 dela.

U plehu od rerne se dinstaju luk i ostatak slanine. Kada luk postane ružičast, stavljaju se jarebice. One se dinstaju sa svih strana dok se ne zarumene. Stavljaju se biber i lovorov list. Naliva se malo vode i kad se formira sos, ptice se prelivaju njim s vremena na vreme.

Kada meso omekša pravi se preliv od kiselog mleka i brašna. On se sipa u pleh i jarebica se dopeče zajedno sa njim. Proba se zbog soli.

Jelo se servira toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: