Predivne rodopske mekike

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
19/09/2018
"Doručak za stogodišnjake - predivne rodopske mekike "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano473
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 4 g
  • voda - 450 ml
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu se stavljaju suvi sastojci - brašno, kvasac, so i šećer. Promešaju se- U sredini se pravi udubljenje i postepeno se naliva prethodno zagrejana voda.

Mesi se meko testo, tako da se ne lepi. Ostavlja se da testo odstoji oko 30 minuta. U zagrejano ulje se stavlja prstohvat soli. Testo se premesi.

Od njega se, rukama namazanim uljem, uzima jedna loptica i razvuče se u šire loptice. Prže se u zagrejanom ulju sa obe strane dok ne postanu zlataste.

Serviraju se sa slatkom, sirom ili šećerom u prahu.

Prvi put pravim mekike, tako da nisu baš dobile oblik mekika, ali su zato ukusne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar