Mađarski boršč

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77503
20/09/2018
"Izuzetno zdrav i lep predlog iz mađarske kuhinje !"
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1, 4 kg
  • slanina - 300 g, dimljena, sa kostima
  • voda - 3 1/2 litra
  • šećer u prahu - 2 1/2 kašike
  • sirće - 1 1/2 kašike, jabukovo
  • biber - sveže mleven
  • so - krupna
  • maslac - 2 kašičice, neslani, meki
  • brašno - 1 1/2 kašike
  • pavlaka - 3/4 šolje, kisela
  • hleb
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite cveklu, nakon toga je narendajte na krupno. Stavite cveklu u veliku šerpu, dolijte vodu i slaninu sa kostima.

Ostavite da vri na umerenoj vatri 45 minuta, nakon toga dodajte šećer i sirće. Začinite solju i biberom. Pasirajte i procedite supu u drugu šerpu na ringli, na niskoj temperaturi.

Pomešajte maslac, brašno i kiselu pavlaku u maloj posudi, nakon toga uz neprestano mešanje dodajte u supu. Nastavite kuvanje 10 minuta. Servirajte mađarski boršč sa hrskavim hlebom i malo mirođije.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar