Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Uvijena pogača sa maslacem i sirom

Uvijena pogača sa maslacem i sirom

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
551645115
Uvijena pogača sa maslacem i sirom
Fotografije: Rositsa Marinova
3 / 4
23/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Kažu da što je pita uvijenija, toliko je ukusnija, ali to ostavljamo vama da procenite"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kockica (42 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2
  • brašno - oko 1 kg
  • ulje - 3 supene kašike
  • između kora
  • maslac - 1 pakovanje
  • sir - oko 400 g, izrendan
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad, malo ulja i sveže mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zamesimo testo od navedenih sastojaka. Ostavljamo da da lepo nadođe. Ako je toplo u prostoriji dovoljno je i pola sata.

Razvucite testo na četiri kore. Stavite papri za pečenje u pleh.

Stavite prvu koru, namažite je mekanim maslacem i odozgo sipajte rendani sir.Odozgo stavite drugu koru, lepo pritisnite ( i ivice) i ređajte tako do četvrte kore. Uz pomoć obruča ili posude napravite krug u centru.

Počnite da sečete od ivica kruga do kraja, treba da dobijete 16 jednakih parčadi. Svak parče stavite na susedni, tako ćete dobiti 8 duplih parčadi.

Uvijte prvo i uvijte ga u sredini, da liči na puža. Uvijte i ostale i uvijte sa strane tako da pogača liči na cvet. Ostavite da nadođe ponovo.

Pomešajte sastojke za premazivanje i četkom namažite pogaču. Pecite na 170 stepeni dok ne bude potpuno gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: