Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Punjeni paradajz u rerni

Punjeni paradajz u rerni

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Punjeni paradajz u rerni
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
23/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ako bi trebalo da dodelimo nagradu za najukusnije vegetarijansko predjelo, ovo bi sigurno bio naš favorit"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 8 komada
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • mocarela - 125 g
  • masline - 8 komda, crne (bez koštice)
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 20 g
  • so
  • biber
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite po jedan poklopac svakom paradajzu sa glatke strane. Izdubite unutrapšnjost paradajza kroz nastali otvor pomoću kašike.

Umutite jaja viljuškom i namrvite u njih sir. U smesu dodajte crvenu papriku, iseckanu na kocke. Pospite biberom i sa malo peršuna i promešajte.

Stavite u svaki paradajz po jednu kašičicu maslaca i napunite smesom sa jajima. U odgovarajuću posudu sipajte iseckan, idzubljen deo paradajza.

Iznječite čen belog luka i posolite s malo soli. Poređajte paradajz u posudu za pečenje.

Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok se nadev ne zapeče i dok paradajz ne omekša na dodir.

Pred kraj stavite na svaki paradajz po krišku mocarele i zapecite još malo. Garinirajte maslinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: