Način pripreme
Isecite teleće meso na jednake male parčiće. Zapržite ih sa malo ulja u tiganju. šargarepu i luk očistite i isecite na sitno. Dodajte ih u meso i izdinstajte.
Nakon što se izdinsta povrće dodajte toplu vodu ili teleći bujon, lovorov list, drške peršuna isečene na sitno i ostavite čorbu da vri dok meso ne bude gotovo.
Kada je meso gotovo, odvojite jednu posudicu bujona sa strane da se malo ohladi i dodajte u šerpu rezanca da vru deset minuta.
Umutite jaje sa kiselim mlekom i postepeno dodajte prohlađeni bujon iz posudice uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče. Postepeno rastvorite i brašno.
Dolijte vruć bujon od čorbe, da se postepeno ujednači temperatura. Dodajte zapršku u tankom mlazu u čorbu uz neprestano mešanje.
Smanjite ringlu i dodajte so, biber po ukusu i usitnjene čenove belog luka. Ostavite čorbu da vri još 7-8 minuta i isključite ringlu.
Servirajte toplu, posluženu sa sitno isečenim listićima peršuna.
Prijatno!