Čorba sa svinjskim mesom

26/09/2018
"Tradicionalna čorba koja se priprema sa prijateljima, koji su došli da pomognu oko klanja svinja "
Priprema25 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno125 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano486
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mast - 200 - 300 g mast iz unutrašnjeg dela praseta
  • svinjsko meso - oko 2 kg, svinjski isečci
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • crna rotkva - 1 glavica
  • celer - 1 glavica
  • krompir - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • biber - 2 kašičice, mleven
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • paprike - 6 - 8 komada suve paprike, ljute ili ne, po želji
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je moja baka zapisala. Pripremam ovu čorbu svaki put kad se kolju svinje.

U velikoj šerpi propržimo sitno iseckanu mast dok ne dobijemo braon loptice. Propržimo meso.

Dodajemo šargarepu i rotkvu, isečene na kockice i kupus, sitno iseckan.

Prelivamo sa dovoljnom količinom vode i po želji rasolom. Stavljamo celer i krompir isečen na kockice, začine i paprike.

Posolimo. Krčka se na vatri 90-120 minuta.

Ide uz kuvanu rakiju i svež seoski hleb.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar