Kuvana musaka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
29/09/2018
"Želeli smo da krstimo musaku Prste da poližeš, ali smo odlučili da bi naslov bio previše dugačak "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano244
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i seče se na kocke. Šargarepe takođe. Luk i beli luk se ljušte i seku na sitno.

Mleveno meso se razmesi u vodi da se pretvori u mrvice.

U dubokoj šerpi se zagreva ulje i u njemu se zaprže luk i beli luk dok ne omekšaju. Nakon toga se stabvljaju šargarepe i kuvaju se dok ne omekšaju. Na kraju se stavlja mleveno meso, meša se žicom, da se usitni i zaprži se dobro.

Začinjava se začinima i stavlja se isečen krompir. Doliva se paradajz sok i malo vode. Ostavlja se da se krčka, dok se krompir ne skuva i voda blago ne uvri.

Za to vreme se pravi preliv. U posudu se razbiju jaja i mute se sa prstohvatom soli. Nakon toga se dodaje mleko, meša se i na kraju se dodaje brašno.

Kada je krompir gotov, smesa se sipa u posudu za pečenje, koja je prethodno namazana uljem, raspoređuje se ravnomerno svuda špatulom i preliva se prelivom.

Musaka se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se preliv ne zapeče. Musaka se servira topla, obilno posuta peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar