Način pripreme
Krompir se oljušti i seče se na kocke. Šargarepe takođe. Luk i beli luk se ljušte i seku na sitno.
Mleveno meso se razmesi u vodi da se pretvori u mrvice.
U dubokoj šerpi se zagreva ulje i u njemu se zaprže luk i beli luk dok ne omekšaju. Nakon toga se stabvljaju šargarepe i kuvaju se dok ne omekšaju. Na kraju se stavlja mleveno meso, meša se žicom, da se usitni i zaprži se dobro.
Začinjava se začinima i stavlja se isečen krompir. Doliva se paradajz sok i malo vode. Ostavlja se da se krčka, dok se krompir ne skuva i voda blago ne uvri.
Za to vreme se pravi preliv. U posudu se razbiju jaja i mute se sa prstohvatom soli. Nakon toga se dodaje mleko, meša se i na kraju se dodaje brašno.
Kada je krompir gotov, smesa se sipa u posudu za pečenje, koja je prethodno namazana uljem, raspoređuje se ravnomerno svuda špatulom i preliva se prelivom.
Musaka se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se preliv ne zapeče. Musaka se servira topla, obilno posuta peršunom.
Prijatno!