Subotinske pogačice od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
30/11/2018
"I da želite da se uzdržite, nema šanse... neverovatno su ukusne i mekane "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano399
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • pšenično brašno - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • maslac - 50 g
  • začini - čubar, ruzmarin, origano, majoran i dr.
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno kroz sito nekoliko puta.

U velikoj posudi pomešajte brašna sa solju i sipajte kiselo mleko, u kome je prethodno rastvorena soda za hleb.

Dodajte šećer, maslinovo ulje i umućeno jaje. Zamesite meko testo, koje se ne lepi po rukama, dodajući po malo brašna ako je neophodno.

Razvijte u ne mnogo tanke izdužene pogačice i ispecite na gril tiganju sa obe strane dok ne postanu zlataste, prethodno mažući gril tiganj sa malo maslinovog ulja i maslaca.

Od ostatka maslaca, začina i istucanih čenova belog luka napravite pastu. Oštrim nožem isecite pogačice iznutra i namažite pastom od belog luka dok su još tople.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar