Pečena patka u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
01/12/2018
"Sjajan delikates, koji ipak traži da se obavezno marinira "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 655
  • Pregledi tokom meseca162
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patka se očisti dobro, opere se i ostavlja se da se ocedi od vode. Priprema se marinada od svežeg mleka, belog vina, soka od iscečenih limuna, mlevenih jabuka i začina.

Njome se patka natrlja spolja i iznutra, nakon čega se stavlja u frižider tokom jedne noći. Sledećeg dana se vadi iz marinade i stavlja se na roštilj, stavljen u posudu za pečenje.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 90 minuta. S vremena na vreme se okreće i maže se marinadom u kojoj je odstojala.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar