Fokača sa ruzmarinom i morskom solju

03/12/2018
"Italijani znaju šta da jedu, zato ćemo i mi pažljivo da zapišemo ovaj recept za fokaču "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano615
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravimo udubljenje sa delom brašna. U njega dodajemo vodu, kvasac, so i maslinovo ulje.

Zamesimo testo tako što dodajemo postepeno i preostalo brašno. Mesimo oko desetak minuta.

Nakon toga u odgovarajućem plehu /namazanim uljem i posutim brašnom/ testo poravnamo rukama, debljina treba da bude oko 1 cm.

Testo pokrivamo folijom i ostavljamo na toplom da nadođe oko 30 minuta. Nakon toga vrhovima prstiju pravimo rupice u testu.

Akop imate svež ruzmarin kidajte stabla od nejga i stavite u napravljene rupice. Ako nemate može i suv ruzmarin kao što sam ja uradila.

Pospite morskom solju i oko 3 supene kašike maslinovog ulja. Stavite fokaču u hladnu rernu i uključite na 180 stepeni 25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar