Punjene tikvice sa mlevenim mesom i pečurkama

07/12/2018
"Top recept za punjene tikvice - probajte i nećete prestati da ih jedete "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • paradajz - 2 komada
  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • origano
  • majina dušica
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i isecite na dva dela, nakon toga izvadite unutrašnjost.

Luk očistite i sitno isecite. Pečurke operite i takođe sitno iseckajte. U tiganj stavite luk da se proprži, dodajemo mleveno meso i pečurke.

Isecite paradajz zajedno sa unutrašnjosti tikvica i stavite u tiganj. Začinite po ukusu solju, alevom paprikom, biberom, čubrom, origanom i majčinom dušicom.

Poređajte u pleh namazan uljem i dobijenom smesom i napunite smesom. Stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Nakon 20 minuta izvadite i pospite rendanim kačkavaljem. Kad se kačkavalj zapeče, tikvice su gotove.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar