Način pripreme
Od sastojaka zamesimo srednje meko testo. Ostavljamo na toplom i pokrivenom - 30 minuta. Nakon toga malo premesite i podelite testo na 4 jednaka dela.
Od prve dve razvijte kore, veličine tanjira. Namažite između uljem i zajedno razvijte na veliki krug /ili pravougaonik/ debljine oko pola centimetra.
Od ovog kruga isecite vertikalne duge trouglove sa osnove oko 5 cm. Uvijte ih u kiflice - poređajte pokraj pleha.
Druga dva dela podelite na po dva dela. Oblikujte na 4 lopte. Razvijte ponovo tanko i poređajte jednu na drugu, namažite uljem između.
Ponovo razvucite malo i isecite krugove na 8 delova. Od svakog dobijenog trougla sa prorezom po sredini, uzmite vrh i provucite ga odozdo na gore kroz prorez.
Dobijeni list ređajte iza kiflica, svaki list ispred stavite ispod sledećeg. Pokrijte oblkovanu pogaču i ostavite je na toplom oko 30 minuta.
Nakon toga je namažite pripremljenim žumancem, pospite susamom i stavite u rernu.
Uključite na 180 stepeni i pecite oko 40-50 minuta.