Način pripreme
Izlupamo file tanko kroz foliju, dobijamo dva rolata. Posolimo i pobiberimo i ostavljamo tako 30 minuta.
Pripremamo nadev. Ugrevamo maslac u tiganju, pržimo isečenu slaninu da bude hrskava. Dodajemo oljuštenu jabuku i krušku na kockice. Dodajemo trešnje bez koštica i slatko od jagoda.
Posipamo sasstojke izrendanom korom od limuna i malo soka od limuna. Sipamo belo vino i dobro prormešamo. Začinimo iseckanim listovima mente i ruzmarinom.
Vri na tihoj vatri dok alkohol ne ispari dok se nadev ne zgusne. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi. Posle dodajemo mrvljeni sir i kačkavalj, isečen na kockice.
Na izlupamo meso stavljamo polovinu nadeva i uvijamo u rolat, učvrstimo u krajevima čačkalicama za zube. Poređamo dva rolata u pleh. Odozgo namažemo smesu solju, biberom, alevom paprikom i uljem.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta. Vadimo, isečemo na kriške i serviramo sa zelenom salatom. Jednstveno ukuso je sa ovim slatko-kiselim voćnim sokom.
Prijatno!