Meraklijske punjene ćuftice

13/12/2018
"Sa toliko mnogo meraka ih pripremamo za vas, da ih nećemo nazvati drugačije, nego meraklijske "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo mleveno meso, sitno iseckani luk, hleb (prethodno potopljen u vodu i oceđen), jaje i začine. Lepo promešamo mleveno meso i ostavljamo da odstoji bar 30 minuta.

Za to vreme isečemo sastojke za nadev, šunku i topljeni sir - na male kockice, šargarepu sitno, a kačkavalj izrendamo.

Posle uzimamo od mlevenog mesa (da bismo lakše radili sa mlevenim mesom možemo namazati uljem ruke) veću loptu o oblikujemo kao ćuftu, ali malo tanju. U nju stavljamo šunku, topljeni sir i šargarepu, a kačkavalj posipamo.

Uzimamo malu loptu i razvučemo preko nadeva. Povežemo ih, pazimo da nema rupica kroz koje kačkavalj može da izađe.

Gotove ćuftice uvaljamo u brašno i poređamo u namazan pleh. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne budu gotove. Ako želite možete ih i ispržiti.

Gotove ćuftice serviramo sa salatom u zavisnosti od sezone - moja je dodatak domaće ljutenice i čičoke iz turšije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar