Način pripreme
U posudu stavljamo mleveno meso, sitno iseckani luk, hleb (prethodno potopljen u vodu i oceđen), jaje i začine. Lepo promešamo mleveno meso i ostavljamo da odstoji bar 30 minuta.
Za to vreme isečemo sastojke za nadev, šunku i topljeni sir - na male kockice, šargarepu sitno, a kačkavalj izrendamo.
Posle uzimamo od mlevenog mesa (da bismo lakše radili sa mlevenim mesom možemo namazati uljem ruke) veću loptu o oblikujemo kao ćuftu, ali malo tanju. U nju stavljamo šunku, topljeni sir i šargarepu, a kačkavalj posipamo.
Uzimamo malu loptu i razvučemo preko nadeva. Povežemo ih, pazimo da nema rupica kroz koje kačkavalj može da izađe.
Gotove ćuftice uvaljamo u brašno i poređamo u namazan pleh. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne budu gotove. Ako želite možete ih i ispržiti.
Gotove ćuftice serviramo sa salatom u zavisnosti od sezone - moja je dodatak domaće ljutenice i čičoke iz turšije.