Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Meraklijske punjene ćuftice

Meraklijske punjene ćuftice

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Meraklijske punjene ćuftice
Fotografije: Anonymous
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Sa toliko mnogo meraka ih pripremamo za vas, da ih nećemo nazvati drugačije, nego meraklijske"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 750 g, svinjsko
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 2 kriške, beli
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - za valjanje
  • za nadev
  • šunka - 80 g
  • kačkavalj - 100 g
  • topljeni sir - 60 g
  • šargarepa - 1 cela, iz turšije
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo mleveno meso, sitno iseckani luk, hleb (prethodno potopljen u vodu i oceđen), jaje i začine. Lepo promešamo mleveno meso i ostavljamo da odstoji bar 30 minuta.

Za to vreme isečemo sastojke za nadev, šunku i topljeni sir - na male kockice, šargarepu sitno, a kačkavalj izrendamo.

Posle uzimamo od mlevenog mesa (da bismo lakše radili sa mlevenim mesom možemo namazati uljem ruke) veću loptu o oblikujemo kao ćuftu, ali malo tanju. U nju stavljamo šunku, topljeni sir i šargarepu, a kačkavalj posipamo.

Uzimamo malu loptu i razvučemo preko nadeva. Povežemo ih, pazimo da nema rupica kroz koje kačkavalj može da izađe.

Gotove ćuftice uvaljamo u brašno i poređamo u namazan pleh. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne budu gotove. Ako želite možete ih i ispržiti.

Gotove ćuftice serviramo sa salatom u zavisnosti od sezone - moja je dodatak domaće ljutenice i čičoke iz turšije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: