Način pripreme
Urejte malo sveže mleko i u njega izmrvite kvasac. Ostavite da nadođe, sipajte u udubljenje od brašna, prosejanog sa praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke bez 1 supene kašike belanca i zamesite meko testo.
Ostavite testo u namazanoj posudi. Sačekajte da nadođe dok se ne udvostruči.
Od nadošlog testa razvucite list na brašnom posutoj radnoj površini debljine 6-7 mm. Ako imate presu, pošto je tako lakše, isecite pogačice sa njom. U sredinu svakog kruga stavite od nadeva - mrvljeni sir i rendani kačkavalj.
Druga varijanta je da od testa isečete krugove prečnika 6-7 cm. Ivice namažite umućenim belancem i zatvorite kao školjku i pritisnite da se testo zalepi.
Gotove pogačice poređajte na razmaku jedna od druge u pleh namazan mekanim kravljim maslacem. Svaku uz pomoć četke namažite svežim mlekom. Pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Možete staviti nadev od mlevenog mesa po vašem izboru i začiniti začinima po želji, ali kod mene kući vole sa sirom i kačkavaljem, a ne sa mesom. Servirajte ih sa jogurtom ili sokom.